Доступність посилання

ТОП новини

«Нєх... шастать!» – голова Херсонщини до українців-відпочивальників у Криму


Пряма воєнна агресія з боку Криму не матиме успіху, заявляє голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв. За його словами, навіть для загонів територіальної оборони вже приготоване матеріальне забезпечення. Прикордонники, у свою чергу, запевняють, що перебувають у стані підвищеної готовності вже протягом двох років.

«Нєх... шастать!» – голова Херсонщини до українців-відпочивальників у Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Попри ажіотаж у чергах біля КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом, українські прикордонники стверджують, що стану підвищеної готовності не вводили. Помічник начальника Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов каже – бо зробили це ще два роки тому.

В постійній бойовій готовності ми перебуваємо з 2014 року
Іван Шевцов

«В постійній бойовій готовності ми перебуваємо з 2014 року, тому суттєво ситуація, в принципі, не змінилася. Військовослужбовці були готові до безпосереднього зіткнення, так само вони і зараз несуть службу», – запевняє прикордонник.

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який є також головою Ради безпеки Херсонської області, запевняє, що лінія оборони достатньо облаштована для відбиття прямого наступу, військо, прикордонники та спецпірозділи посилили заходи безпеки, бомбосховища проінспектовані, лікарні забезпечені медикаментами. Навіть для загонів територіальної оборони вже приготоване матеріальне забезпечення. Але головна загроза у гібридній війні – це сепаратизм, зауважує Гордєєв.

Проблему Криму поглиблюють звичайні відпочивальники з України – Гордєєв

«Сьогоднішній рівень безпеки, який є на Херсонщині з кордону, він не дозволяє фронтальної атаки. Але уявіть собі, якщо місцеве населення, якщо з’являться якісь незрозумілі псевдолідери. Якщо ми аналізуємо будь-які атаки, які робив Путін чи на сході, чи коли він намагався ту ж саму «Русскую вєсну» проводити в Одесі, в Херсоні, в Миколаєві, то питання стояло не у військовій присутності, питання стояло в місцевих лідерах, які були на місцях, які там або діставали триколор, або били тим триколором тих, хто намагався діставати цей триколор», – пояснює очільник Херсонської області.

За словами Андрія Гордєєва, здатність українського війська відбити напад агресора підтвердили масштабні військові навчання на Херсонщині «Південний вітер». Водночас, проблему Криму поглиблюють звичайні відпочивальники з України, зазначає очільник області.

Ви їдете туди, фінансуєте оздоровчу, курортну структуру окупанта
Андрій Гордєєв

«От я би хотів звернутись просто до всіх наших громадян і сказав би просто – от, знаєте, раніше «Азіров», він боявся одного певного такого біг-борду, де було написано «Нєх... шастать!» От я би сказав би: дорогі наші земляки! Що ви творите? Ви їдете туди, фінансуєте оздоровчу, курортну структуру окупанта, ви створюєте умови, щоб цей край, відповідно, він якимсь чином процвітав, а за рахунок чого? За рахунок, знову ж таки, України?» – обурюється голова Херсонської ОДА.

За інформацією Держприкордонслужби України, усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з окупованим Кримом пропускають автівки та пішоходів в обидва боки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG