Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США Байден закликав Київ не допустити загострення відносин з Росією


Джо Байден (Л) і Петро Порошенко (архівне фото)
Джо Байден (Л) і Петро Порошенко (архівне фото)

Віце-президент США Джо Байден закликав Київ не допустити загострення відносин з Росією. Про це йшлося 12 серпня під час його телефонної розмову з президентом України Петром Порошенком, де сторони обговорили напруження ситуації щодо Криму.

Байден наголосив на необхідності для України пройти, як він сказав, «свою частину шляху» і повідомив, що з таким же проханням вже звертався і до російської сторони, повідомляють у Білому домі.

За повідомленням же української сторони, Байден заявив, що відповідальність за ситуацію в анексованому Криму лежить на Росії.

«Він також підкреслив, що американська сторона уважно відстежує всі події навколо кримської провокації, відповідальність за яку повною мірою лежить на Росії… Джозеф Байден наголосив незмінність позиції США щодо невизнання окупації Криму, а також очевидної необхідності збереження санкцій щодо Росії», – мовиться у повідомленні Адміністрації президента України.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адміністративної межі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають півострів й надалі українською територією.

XS
SM
MD
LG