Доступність посилання

ТОП новини

Представник Росії в ОБСЄ: Москва не допустить спостерігачів у Крим


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Москва не буде надавати доступ до анексованого нею Криму спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич.

«Крим – це територія Росії. Ми відразу обговорювали, що місія не стосується Криму як частини Російської Федерації. Але наші західні колеги інтерпретують всю територію України, включно з Кримом», – сказав він російській агенції «РИА «Новости».

Лукашевич додав, що «місія не рветься до Криму, розуміючи, що все обмежено нинішньої територією України, на якій вона діє, тому питання навіть немає».

Раніше Міністерство закордонних справ України звернулося до МЗС Росії з вимогою невідкладно надати безпечний і безперешкодний доступ Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні до анексованого Москвою Криму.

Як йдеться у заяві відомства, такий доступ потрібно надати задля об’єктивної оцінки ситуації на контрольованій Росією території Криму.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів у анексованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України, і затримала одного з нібито організаторів «диверсії», яким назвали громадянина України Євгена Панова. Підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя заарештував Панова на два місяці.

Україна ці заяви заперечила і назвала провокаційними. У НАТО і ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу Києва.

XS
SM
MD
LG