Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Чернігівщини відкрила провадження щодо реалізації проекту «Стіна»


Кордон з Росією на Харківщині, архівне фото ©Shutterstock
Кордон з Росією на Харківщині, архівне фото ©Shutterstock

Прокуратура розслідує зловживання під час реалізації проекту «Стіна» на держаному кордоні України з Росією.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області, кримінальне провадження відкрите за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства під час використання коштів, передбачених для реалізації проекту «Стіна».

«Службові особи держпідприємства уклали угоди з підрядниками робіт (приватними підприємствами), передбачивши всупереч законодавству обов’язковість внесення авансу та необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт. Водночас виконання робіт з інженерно-технічного облаштування кордону не підтверджене, документально відомості про обсяги виконаних робіт та їхню вартість між замовником та підрядником не підписано», – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, за сприяння посадових осіб держпідприємства приватна структура без фактичного виконання робіт отримала 1,8 мільйона гривень з бюджету.

У вересні 2014 року уряд затвердив проект «Європейський вал» або «Стіна», який будується на кордоні з Росією. У жовтні 2014 року Держприкордонслужба повідомила про початок втілення проекту.

Протяжність українсько-російського кордону – майже 1974 кілометри суходолом і ще 321 кілометр морем. Згідно з планом, який представляли у Держприкордонслужбі, основними елементами облаштування державного кордону у рамках реалізації проекту «Стіна» на сухопутній ділянці будуть суцільні рови (ширина – не менше 4 метрів, глибина – 2 метри), контрольно-слідові смуги, земляні та бетонні рови, рокадні дороги, різноманітні системи оптико-електронного спостереження, вежі, електронно-сигналізаційні комплекси та різноманітні фортифікаційні споруди.

На морській ділянці проект «Стіна» втілюватиметься у вигляді єдиної системи оптико-електронного спостереження, а також спеціальних фортифікаційних споруд.

Проект «Стіна». Україна продовжує укріплювати кордон з Росією (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

XS
SM
MD
LG