Доступність посилання

ТОП новини

Обама: «Навіть у найскладніші моменти слава і воля України – і невгамовний дух українців – не вмирають»


Президенти України і США Петро Порошенко (ліворуч) і Барак Обама (архівне фото)
Президенти України і США Петро Порошенко (ліворуч) і Барак Обама (архівне фото)

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама у середу видав заяву з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Я з гордістю приєднуюся до українців у відзначенні сьогоднішньої історичної річниці

«Двадцять п’ять років тому Україна проголосила свою незалежність від Радянського Союзу. Від імені американського народу я з гордістю приєднуюся до українців у відзначенні сьогоднішньої історичної річниці», – йдеться у заяві президента Обами, оприлюдненій прес-службою Білого дому.

Здійснення мрії про незалежність вимагало солідарності і жертовності українського народу

«Події останніх років є нагадуванням для нас про те, що шлях України не завжди був легким. Від тих кількох сотень тисяч українців, які у 1990 році, взявшись за руки, створили великий людський ланцюг до загиблих на Майдані героїв, здійснення мрії про незалежність вимагало солідарності і жертовності українського народу», – наголосив Барак Обама.

За словами президента США, народ Сполучених Штатів, включно зі сповненими гордістю американцями українського походження, вважає для себе за честь, що у цій подорожі вони були і залишаються партнерами України.

Ще раз підтверджуємо, що США продовжуватимуть підтримувати український народ у захисті суверенітету та територіальної цілісності України

«Сьогодні ми ще раз підтверджуємо, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати український народ у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, у його баченні бути частиною сильної та об’єднаної Європи і поглибленні зобов’язання щодо принципів демократії, боротьби з корупцією та пошанування прав людини», – зазначив він.

«Передаю мої найщиріші побажання усім українцям. Цей святковий день вкотре свідчить про те, що навіть у найскладніші моменти, слава і воля України та невгамовний дух українського народу – не вмирають», – наголосив президент США Барак Обама у заяві з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG