Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: затриманих біля консульства Росії в Одесі активістів «Правого сектору» оштрафують


В Одесі затримали керівника одеського «Правого Сектора» після бійки біля Генконсульства Росії (відео)

У поліції заявляють, що затриманих біля Генерального консульства Росії в Одесі активістів «Правого сектору» оштрафують.

Як повідомили Радіо Свобода в прес-службі Національної поліції в Одеській області, всього під час аа сутичок дипломатичного представництва затримали 4 людини, щодо них складають адміністративні протоколи за статтями «хуліганство» та «опір правоохоронним органам».

Станом на 15:30 двох активістів вже відпустили. Двох інших, серед яких голова міського осередку «Правого Сектору» Сергій Стерненко, обіцяють відпустити пізніше.

Сьогодні вранці активісти «Правого сектору» блокували вхід до будівлі генконсульства Росії в Одесі з метою недопущення голосування на виборах до Держдуми. Активісти також спілкувалися з росіянами та намагалися переконати їх, що голосувати взагалі не потрібно.

Під час акції виникли сутички, через це двох активістів затримали. Це викликало обурення інших активістів, зокрема Сергія Стерненка.Керівник одеських «правосекторівців» в нецензурній формі висловлював свій протест проти дій поліцейських, за що його також затримали.

У Києві силовики затримали трьох учасників акції біля посольства Росії, зокрема, поліція затримала одного з учасників акції через інцидент із чоловіком, який, за його словами, хотів проголосувати у будівлі дипломатичного представництва Росії.

Натомість у Харкові голосування у будівлі Генконсульства проходить спокійно, поліцейські чергують у дворах та патрулюють вулиці, прилеглі до будівлі диппредставництва.

18 вересня в Росії проходять вибори депутатів до Держдуми Росії. Москва вирішила також провести вибори на території анексованого Криму, чим викликала різку критику Києва та низки країн Заходу.

XS
SM
MD
LG