Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко в ООН: нам потрібне припинення російської агресії проти України


Президент України Петро Порошенко під час засідання Генеральної асамблеї ООН. Нью-Йорк, 19 вересня 2016 року
Президент України Петро Порошенко під час засідання Генеральної асамблеї ООН. Нью-Йорк, 19 вересня 2016 року

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна не може «постійно перебувати в режимі реагування», а в конфлікті на Донбасі потрібне «остаточне й стале вирішення проблеми». Про це він заявив у Нью-Йорку під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН на тему біженців та мігрантів.

«Нам потрібне остаточне й стале вирішення проблеми, а саме – припинення російської агресії проти України», – цитує Петра Порошенка його прес-служба.

«Російська збройна агресія змусила близько 1,8 мільйона українців шукати нового дому в межах країни. Через це Україна опинилася серед першого десятка країн з найбільшою кількістю переміщеного населення», – заявив президент.

Він додав, що всі зусилля світового співтовариства у вирішенні питання біженців і мігрантів будуть марні, якщо не усунути першопричини проблеми, а саме – зовнішню агресію та порушення міжнародного права. «Ми не маємо права закривати очі на бомбардування Росією цивільних об’єктів у сирійському Алеппо чи на українському Донбасі. Йдеться не лише про дотримання гуманітарних принципів», – додав Петро Порошенко.

«Необхідно якнайскоріше розробити такий міжнародний механізм відповідальності, а також міжнародні зобов’язуючі рамки для захисту прав внутрішньо переміщених осіб», – заявив Петро Порошенко.

Росія заперечує свою участь у конфлікті на сході України, хоч і офіційний Київ, і країни Заходу, а також групи активістів-розслідувачів неодноразово наводили докази такої участі. Росія також заперечує бомбардування у Сирії цивільних об’єктів, заявляючи, що її цілями є лише позиції радикальних ісламістських угруповань.

XS
SM
MD
LG