Доступність посилання

ТОП новини

Гризлов: сепаратисти готові обміняти 47 українських полонених на 618 їхніх


Борис Гризлов
Борис Гризлов

Представник Росії у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов заявляє, що угруповання «ДНР» і «ЛНР» пропонують Києву обміняти 47 українських полонених на 618 їхніх.

«Сьогодні на засіданні Контактної групи представники Донецька і Луганська висловили ініціативу про звільнення утримуваних сторонами людей. Це 618 осіб, утримуваних українською стороною, і 47 осіб – іншою стороною конфлікту. Ми сподіваємося, що українська сторона погодиться з цією пропозицією», – сказав Гризлов, слова якого цитує російська агенція «РИА Новости», 21 вересня після засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Як заявляла напередодні віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

17 вересня з полону підтримуваних Росією сепаратистів звільнили двох громадян України – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод

XS
SM
MD
LG