Доступність посилання

ТОП новини

Призов до українського війська: від облвійськкомату до казарми (фотогалерея)

В Україні стартує осінній призов юнаків на строкову службу. Серед областей, які цієї осені мають призвати найбільше юнаків,– Дніпропетровщина: звідти має бути понад півтори тисячі новобранців. Третина з них лишиться служити в цьому регіоні, решту – відправлять в інші. Жоден строковик не поїде в зону АТО, наголошують військові високопосадовці.

Журналістам Радіо Свобода показали, де відбувається збір новобранців, в яких умовах вони житимуть й служитимуть на території Дніпра.

Втім, прес-тур не перетворився на промо-тур армії: відвідувачі могли побачити й недоліки – і застаріле обладнання медкомісій, і не нову постіль в казармах, і свіжопофарбовану «під приїзд гостей» підлогу...

За підсумками поїздки голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов назвав умови служби солдатів не ідеальними, але задовільними. Він також пообіцяв ініціювати відновлення регіональної програми підтримки військових частин з обласного бюджету.

Зображення 16x9

Юлія Рацибарська

Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG