Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО спростували заяву бойовиків про збитий вертоліт


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО спростували заяву бойовиків про збитий вертоліт, пояснивши це тим, що у зоні АТО не використовують бойові вертольоти. Також речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко назвав брехнею твердження бойовиків про наступ українських військових.

Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко у четвер повідомив, що військові сили цього угруповання підбили український вертоліт. За його словами, з гелікоптера намагались атакувати позиції так званих «ополченців». «Нещодавно була спроба атакувати нас із вертольота. Вона закінчилася невдало. Вертоліт отримав пошкодження і приземлився на території, підконтрольній Україні», – зауважив Захарченко.

Його заяву масово поширили у ЗМІ.

У штабі АТО спростовують поширювану інформацію про нібито використання українськими військовими військової авіації на Донбасі. Про це «Українській правді» заявив у четвер спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Заяви Захарченко про нібито збитий вертоліт – це провокація. Ця інформація не відповідає дійсності. Він це сам прекрасно знає, але навмисно робить такі заяви
Андрій Лисенко

«Заяви Захарченко про нібито збитий вертоліт – це провокація. Ця інформація не відповідає дійсності. Він це сам прекрасно знає, але навмисно робить такі заяви. Наші вертольоти якщо і прибувають в зону АТО, то це відбувається тільки при необхідності швидкого транспортування в лікувальні установи наших поранених бійців. Це транспортні вертольоти. Просто фізично збити бойовий вертоліт, який відсутній в повітряному просторі, неможливо», – зазначив Лисенко.

Спікер з питань АТО також назвав брехнею твердження про наступ українських військових у районі села Пікузи (колишня назва – Комінтернове) і села Ужівки (колишня назва Ленінське).

«Це абсолютна брехня. Ми залишаємося на своїх позиціях. За місцеперебуванням українських підрозділів дуже уважно спостерігає міжнародна місія ОБСЄ. Якби були якісь порушення, вони б відразу в своїх звітах про це вказали», – заявив Андрій Лисенко.

XS
SM
MD
LG