Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Дестабілізація з Кремля – протести вкладників, підвищення тарифів та ерозія української влади


Доброго ранку!

Росія готує в Україні в листопаді низку акцій протесту, щоб завадити запровадженню безвізового режиму з Євросоюзом. Принаймні про це заявили у Службі безпеки України. За даними відомства, 15 листопада нібито має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. У СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні.

Ймовірно намагаючись випередити події, президент України Петро Порошенко вже вніс до Верховної Ради проект закону щодо захисту ошуканих вкладників банків. І визначив документ як невідкладний.

Крім того, Кремль планує використати стратегію «повзучої ерозії центральної влади» в Україні, додають в СБУ. «Протягом другої половини листопада і початку грудня заплановано проведення, згідно з їхнім задумом, кількох сесій обласних рад, які під гаслами децентралізації вимагатимуть практики договірних відносин між Кабінетом міністрів і місцевими радами», – сказав начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик.

Саакашвілі створює партію

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі оголосив про створення нової політсили, метою якої є дострокові вибори. За його словами, до неї не приймуть «нікого, хто більше ніж один термін був у Верховній Раді, хто більше ніж два чи три роки пробув на посаді у виконавчій владі, жодного представника великого бізнесу». Пообіцяв він і посадити Ігоря Коломойського. Пересвідчитись у цьому можна у відео.

Водночас на посаді голови Одеської ОДА він не виконав три чверті своїх обіцянок, тож опиратись на свої результати не зможе, кажуть аналітики. А дехто з експертів припускає, що такий демарш Саакашвілі може закінчитись продуманим компромісом із чинною владою.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Не Трампом єдиним

Після, здається всебічного обговорення переможця президентської гонки у США Дональда Трампа, час дізнатися щось і про його оточення. І хоча новоспечений президент ще не визначається із членами нової адміністрації, один із його найближчих соратників вже давно відомий – Майк Пенс. Ми намагались з’ясувати чого можна очікувати від нового віце-президента США.

Тим часом у соцмережах вже знайшли наступника Трампу і хочуть, щоб у 2020 році в президенти США балотувалась Мішель Обама. Барак Обама вважає, що дружині цього не треба.

Іспанська вілла Порошенка

Якщо Ви раптом пропустили розслідування про іспанську віллу Петра Порошенка, то на вихідних якраз зможете його переглянути. Щоб підігріти Ваш інтерес, зазначимо: вілла оформлена на його іспанську фірму. Тож і декларувати її як власну нерухомість президент не вважає за потрібне. Він вказав у декларації лише фірму, на яку ця вілла записана.

Наостанок про погоду. В «Укргідрометцентрі» напередодні попередили, що 13 листопада активний циклон зумовить складні погодні умови практично по всій території України. Очікуються сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 сантиметрів, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Ми ж бажаємо: нехай ця негода не зіпсує Вам погоди вдома.

Наступний огляд вже у понеділок.

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG