Доступність посилання

ТОП новини

Активісти розблокували Лук’янівське СІЗО після перенесення відеодопиту Януковича


Лук’янівське СІЗО
Лук’янівське СІЗО

Активісти розблокували ворота Лук’янівського СІЗО в Києві після перенесення на 28 листопада судового засідання, на якому мали провести відеодопит колишнього президента Віктора Януковича. Про це повідомляє «Укрінформ».

Як повідомила координатор акції Катерина Кувіта, її учасники надалі узгоджуватимуть свої дії і спільно ухвалюватимуть рішення, чи блокувати СІЗО 28 листопада.

Вона вказала, що активісти вдалися до блокування СІЗО, оскільки побоювалися, що захист «беркутівців» після свідчень Януковича може подати клопотання про пом’якшення для підозрюваних запобіжного заходу. При цьому Кувіта не уточнила, звідки в активістів така інформація.

Національна поліція та Національна гвардія, «як тільки буде технічнаможливість», забезпечать доставку до суду п’яти екс-«беркутівців», обвинувачуваних у розстрілі активістів Майдану в лютому 2014 року, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Святошинський районний суд Києва вирішив перенести засідання з допиту через відеозв’язок із російського суду колишнього президента України Віктора Януковича на 28 листопада на 13:00.

Таке рішення суд ухвалив після того, як на засідання 25 листопада не змогли доправити підсудних у справі, в якій Янукович мав вступати свідком – колишніх «беркутівців», обвинувачених у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року. Це сталося через блокування активістами СІЗО в Києві, де утримують екс-«беркутівців».

Янукович заявив, що прибуде на суд 28 листопада, але закликав гарантувати проведення засідання.

XS
SM
MD
LG