Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: 27 військових перейшли на бік бойовиків після перебування в полоні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За даними контррозвідки, 27 українських військових після перебування у полоні перейшли на бік бойовиків, повідомив керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук.

За його словами, ще понад півсотні військовослужбовців були завербовані бойовиками після катувань, але після повернення на підконтрольну Україні територію повідомили про це.

Ткачук також повідомив, що 47 звільнених із полону українських військовослужбовців звернулися з позовами до міжнародних судів щодо жорстокого поводження з ними з боку підтримуваних Росією бойовиків під час перебування в полоні.

За останніми даними СБУ, у полоні бойовиків перебувають 108 громадян України, безвісти зниклими вважають 495 людей, з яких 135 – військовослужбовці і співробітники правоохоронних органів. Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG