Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент: розгляд «безвізу» для України не «переносили», бо дати й не затверджували


У Європейському парламенті заявили, що про перенесення дати розгляду питання про візову лібералізацію для України говорити не можна, бо ця дата не була і далі не є затверджена.

Імовірна дата розгляду, вказана на сайті Європарламенту, ще може бути знову змінена, інформує агентство «УНІАН».

«Справа в тому, що як тільки Рада ЄС оголосить про початок міжінституційних переговорів, їх можна буде завершити за один день і поставити питання на голосування на найближче пленарне засідання. Завдання Європарламенту – затвердити це рішення якомога раніше», – повідомили в Європейському парламенті.

Раніше в четвер засоби інформації повідомили, що Європарламент «відклав» розгляд безвізового режиму для України: в інформації про розгляд цього питання на сайті Європейського парламенту прогнозована, але не визначена, дата цього розгляду вже вдруге змінилася, і тепер це 3 квітня 2017 року. Раніше цією датою було 2 лютого, а ще перед тим – 18 січня.

Крім того, формальне рішення щодо візової лібералізації для України ще має ухвалити Рада ЄС.

Перед цим обидві інституції ще мають досягти згоди про початок міжінституційних переговорів між ними з цього питання. Припускають, що цей крок може бути здійснений невдовзі.

Раніше в ЄС вирішили, що після всіх затверджень рішення про безвізовий режим для України, так само як і для Грузії, може набути чинності тільки разом із новим механізмом тимчасового припинення таких безвізових режимів для будь-якої з шести десятків країн світу, щодо яких такі режими діють. У четвер Європарламент схвалив цей механізм. Тепер його ще має затвердити Рада ЄС. Дата набуття ним чинності наразі не відома.

XS
SM
MD
LG