Доступність посилання

ТОП новини

Дівчина з обкладинки: як луганчанка стала обличчям Playboy


Луганчанка Валерія Радкевич на обкладинці весняного випуску італійського Playboy
Луганчанка Валерія Радкевич на обкладинці весняного випуску італійського Playboy

Луганчанка Валерія Радкевич поїхала з передвоєнного міста і потрапила в топ-моделі культового видання. Команда «Донбас.Реалії» зустрілась з Валерією щоб запитати, як дівчина з найсхіднішого обласного центру України дісталася до італійського Playboy.

​На обкладинку весняного випуску італійського Playboy потрапила луганчанка Валерія Радкевич. Дівчина живе у Львові та вчиться у Львівській академії мистецтв. Паралельно працює в італійській компанії, яка займається зйомками та дистрибуцією кіно.

Валерія поїхала з Луганська до Львова ще восени 2013 року, напередодні Революції гідності. Але в Луганську залишилася її мати, тож всі жахи початку війни на Донбасі сім’я Радкевич відчула на собі.

«З’явилися якісь дивні люди, яких до цього там не було. Вони почали сваволити, бити луганчан. Моїй бабусі дісталося, вона тоді приїхала на площу, їх теж якимось чином розігнали. Крім того, це було просто страшно», – каже Валерія Радкевич.

Після жорстоких розгонів проукраїнських мітингів Валерія евакуювала маму до Львова. Після переїзду сім’ї довелося важко, але дівчині пощастило – вона потрапила на Паризький кінофестиваль і залишилася працювати в кінобізнесі.

Фотосесія Валерії Радкевич для італійського Playboy
Фотосесія Валерії Радкевич для італійського Playboy

«Їм потрібна була людина, яка добре розмовляє англійською, у якої є задатки ділового спілкування, тож я їм підійшла», – каже дівчина.

В Італії луганчанка знялася у фотосесії для подруги – дизайнерки одягу. Знімки сподобалися редакції журналу Playboy, і глянець вирішив запросити дівчину до них у якості моделі.

«Коли їхали вранці в студію знімати, у мене руки тряслися. Мені взагалі було дуже страшно, тому що я ніколи цього не робила – це не моя основна діяльність», – розповідає Валерія.

«Робота моделі – складна»

За словами дівчини, на зйомках для Playboy вона провела в студії 9 годин.

«Я зрозуміла, що робота моделі дужа складна. В якийсь момент хочеш піти в куточок і просто полежати. Але не можна! Треба далі працювати», – каже вона.

Фотосесія Валерії Радкевич для італійського Playboy
Фотосесія Валерії Радкевич для італійського Playboy

Старання дівчини не залишилися непоміченими. Після фотосесії у журналі вирішили, що луганчанка стане обличчям весняного номера.

Вони не беруть на обкладинку просто людей з вулиці. Крім мене
Валерія Радкевич

«Я думала: ого, я буду на обкладинці такого журналу! Вони не беруть на обкладинку просто людей з вулиці. Крім мене», – згадує дівчина.

І все ж, зйомка в Playboy – неоднозначний крок, каже Валерія. Дівчина розуміла, що це провокаційний хід, тому що Playboy – своєрідний журнал з певною репутацією. Тим не менше, Валерія наважилась на зйомку, бо це дуже серйозний глянець, каже вона.

У переселенців є мотивація рухатися вперед

Слава дівчини з обкладинки Playboy поки що ніяк не позначилася на житті студентки. Вона продовжує курсувати між Львовом та Італією, де займається дистрибуцією короткометражних фільмів. Хоча Валерія не вважає себе переселенкою, тягар життя людей, позбавлених рідної домівки, їй знайомий. Вона каже, допомога переселенцям від держави – тільки «показуха».

Валерія Радкевич
Валерія Радкевич

«Переселенцям це ніяк не допоможе. Тому що їм далі відмовляються давати роботу, відмовляються давати житло. І ніякої інтеграції в це середовище у них все одно не буде від того, що вони будуть плести макраме», – зауважує Валерія.

За словами дівчини, в окупованому Донбасі у молоді менше шансів зробити успішну кар’єру, ніж в інших містах України.

Є сенс робити ривок і вириватися
Валерія Радкевич

«Є сенс робити ривок і вириватися. Зараз ще більше мотивації для них, тому що Україна навіть з якоюсь провінційністю трішки, яка у нас ще є, все одно дає більше можливостей. Навіть юридично, політично, легально – вчитися, та йти далі», – каже Валерія Радкевич.

ПОВНИЙ ВИПУСК ТЕЛЕПЕРЕДАЧІ «ДОНБАС.РЕАЛІЇ»:

  • Зображення 16x9

    Андрій Діхтяренко

    Працює на Радіо Свобода з 2014 року. 
    Журналіст, редактор програми «Донбас.Реалії» і рубрики «Листи з окупованого Донбасу».
    Головний редактор «Реальної газети» з Луганська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG