Доступність посилання

ТОП новини

«Мені соромно і боляче» – гендиректор російського «Дождя» зізналася, що хоче вибачитися перед українцями


Наталія Синдєєва
Наталія Синдєєва

Тимур Олевський

Генеральний директор російського телеканалу «Дождь» Наталія Синдєєва в інтерв'ю «Настоящему времени» зізналася, що не ображається на Україну за заборону телеканалу і що хотіла б «поговорити» з кожним українцем, якого зустрічає, і «вибачитися».

Однією з тем бесіди Наталії Синдєєвої з Тимуром Олевським була Україна:

– Ви образилися на Україну за те, що відключили «Дождь»?

– Ні, не образилася. Взагалі. Ні секунди. Я просто ... Мені здавалося це дивним, саме ці формулювання. Адже ми ж, розумієш, ми ж знали. Нам за півроку до цього сказали: ось буде такий закон. Ми змінили, ми зробили технічне ... ну, коротше, ми витратили якусь кількість грошей, ми прибрали рекламу.

Мені здається, що відключення «Дождя» було емоційним

Ми постаралися дотриматися закону. Але, вибачте, карта Росії з Кримом або без ... Ми живемо тут за законами Російської Федерації, і ми повинні зробити так. Мені здається, що відключення «Дождя» було емоційним.

– А у Вас є відчуття, що ось це відключення «Дождя» і є знаком того, що країни дійсно розійшлися, зовсім?

Для мене це якийсь неймовірний біль досі

– Можливо. Я не знаю. Я дійсно давно не була. Я просто ... Для мене це якийсь неймовірний біль досі. Коли я буваю за кордоном, зустрічаю людей, які з України ... Я ж не знаю, звідки людина, яка в неї позиція – ну, тобто, я зустрічала різних людей: це могли бути люди з проросійською позицією, з українською позицією.

Мені з кожним з них хочеться поговорити, ну, вибачитися, сказати щось на кшталт ось ми, люди, невинні, що таке сталося

Але у мене неймовірний біль, тобто, мені з кожним з них хочеться поговорити, ну, вибачитися, сказати щось на кшталт ось ми, люди, невинні, що таке сталося.

І слава Богу, що люди, як правило, відкриті ... Але кілька разів я потрапляла на проросійських українців, які говорять: «ні-ні, добре, вже краще б все віддали». І я так тут акуратно, не агресивно, але якось так ...

Але у мене весь час бажання – з якоїсь причини, хоча до чого тут я? Ось цим людям – я не перед українським народом глобально, так, хто я? – а ось людині, яку зустрічаєш, якось сказати, що мені соромно і боляче. Тому, можливо, можливо, що ми так розійшлися. Можливо.

***

Інтерв’ю Наталії Синдєєвої вийде 24 квітня 2017 року спецвипуску «Години Тимура Олевського».

У квітні 2017 російський телеканал «Дождь» відзначає сім років з дня заснування. У січні 2017 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила мовлення російського телеканалу «Дождь» через порушення українського законодавства.

Оригінал матеріалу – ​на сайті спецпроекту «Настоящее время»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG