Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки СБУ в Dragon Capital можуть негативно позначитись на іміджі України – західні експерти


Рейд СБУ в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital може негативно позначитись на іміджі України. На це вказують коментарі західних експертів та коментаторів.

«Як можна очікувати, що міжнародні інвестори вкладатимуть значні кошти в Україну, якщо СБУ проводить рейд проти провідного інвестиційного банку?» – запитує, серед інших, Мелінда Гарінґ з аналітичного центру Atlantic Council.

У середу, 26 квітня, СБУ провела обшуки у компанії Dragon Capital через нібито нелегальне використання програмного забезпечення. Правоохоронці заявили, що у компанії використовували заборонене шпигунське програмне забезпечення російського виробництва.

У самій компанії зазначили, що обшуки СБУ стосувалися програми контролю робочого часу працівників компанії, яка була визнана «спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації» на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження.

Через брак інформації про причини та обставини рейду, оглядачі та експерти активно спекулюють з приводу його причин та наслідків для держави.

«Новини інвестиційного клімату в Україні: правоохоронці провели рейд в штаб-квартирі найбільшого інвестиційного банку Dragon Capital через буцімто використання російського програмного забезпечення», – твітує Дмітрі Закс, кореспондент агенції новин AFP.

«Dragon Capital став об’єктом рейду через використання «нелегального програмного забезпечення». Наскільки я розумію, в СБУ всі ліцензії на програмне забезпечення у порядку... Рейд закінчився, але хвиля позитивного PR про Україну, мабуть, ні», – твітує британський економіст Тімоті Еш.

«Ганьба! Служба безпеки провела рейд у Dragon Capital – провідному інвестиційному банку України», – твітує економіст Андерс Ослунд з аналітичного центру Atlantic Council.

«Dragon Capital викриває корупційні оборудки, а СБУ це повально корумпована агенція», – також заявив у Twitter економіст.

«Я знайомий із поняттям обмеженої раціональності (стосується ухвалення рішень в умовах браку інформації), але не можу зрозуміти, чому правоохоронці взялись за інестиційний фонд, який підтримує реформи, і тим самим завдали репутаційної шкоди Україні», – твітує англомовний експерт з питань України Євген Воробйов.

«У голову не вкладається. Dragon Capital перебуває на передньому краю покращення корпоративного управління та стандартів відповідності у своїх компаніях», – твітує Ерік Карл Гонц, менеджер програм Євразії у Center for International Private Enterprise (США).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG