Доступність посилання

ТОП новини

Петро Порошенко – людина-оркестр (огляд преси)


Президент України Петро Порошенко (архівне фото)
Президент України Петро Порошенко (архівне фото)

«Український тиждень» переконує, що нині Петро Порошенко вже не просто один із загадкових кандидатів, а людина-оркестр, за якою тягнеться чималий шлейф історій, домовленостей, взаємозалежностей і ціла команда його імені в парламенті, яка хоч-не-хоч мусить стати основною платформою для другого сходження у президентство. Власне команда є ключовою проблемою Порошенка, яка може або все йому зіпсувати, або ж, навпаки, влаштувати своєму шефові гідне продовження гри. Більше про парламентських соратників президента тижневик розповідає в матеріалі «Зберегти владу».

Найбільший за всю історію війни на Донбасі обмін українських полонених на затребуваних угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» людей спричинив різні емоції, пише газета «Україна молода». З одного боку, офіційному Києву нарешті вдалося розблокувати обмін полоненими, якого не було вже близько 15 місяців. З іншого – в очі впадає явна нелогічність і несправедливість обумовленої формули «306 на 74», коли «за одного свого патріота Україна віддала чотирьох ворогів». Про інші нелогічності йдеться в матеріалі «За одного вченого – чотири ворога».

2017 рік для українців був кращим, ніж попередній, стверджує «Газета по-українськи». Зарплати зросли. Правда, ціни також. Але купівельна спроможність збільшилася десь на 15 відсотків. Також зросли експорт і будівництво житла. Разючіші зміни відбулися в реформі децентралізації. Але найбільше досягнення – внутрішня стабільність країни. Серед негативного у 2017-му – інфляція вища, ніж сподівалися. Високі тарифи на житлово-комунальні послуги. Хоча вже за старими тарифами є великі борги населення за комуналку – майже 30 мільярдів гривень. Умови МВФ не виконані. Транш відкладений.

Українська економіка дуже повільно, але й у 2018 році продовжуватиме відновлюватися. Втім, як зазначає газета «Україна молода», залишатиметься ймовірність високої інфляції, негативних непередбачуваних ситуацій і навіть дефолту. Найбільший виклик наступного, 2018 року, – продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, який вимагає від України низки вкрай непопулярних реформ. Тому залежність від МВФ буде тільки поглиблюватися, переконує «Україна молода» у статті «Без дефолту і «лебедів».

Влада України наполегливо підштовхує екс-президента Грузії до добровільного виїзду з держави. Відтак у Саакашвілі є вибір –добровільно виїхати в Нідерланди або лишитися в Україні й чекати на завершення судових справ, де він фігурує. Про ймовірний вибір політика розповідає газета «Україна молода» у матеріалі «Чи стане Саакашвілі «летючим голландцем»?»

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG