Доступність посилання

ТОП новини

«Я в неоплатному боргу перед Путіним». Дочка Цемаха приїхала до Москви


Володимир Цемах на суді у Києві. 5 вересня 2019 року
Володимир Цемах на суді у Києві. 5 вересня 2019 року

Дочка екс-бойовика угруповання «ДНР» Володимира Цемаха Марія Левченко-Цемах приїхала у Москву. Про це родичка фігуранта справи про збиття МН17 написала на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте» (VK). Судячи зі світлин, що їх опублікувала жінка, в столицю Росії вона приїхала автобусом із Донецька.

«А ви спите? А ми вже під великим стольним градом нашої великої батьківщини! Москва, до тебе рукою подати. Займається світанок, сто років не зустрічала світанок. Та й у столиці буду вперше у здоровому глузді! Гарного дня вам! Відмінного настрою та легкого початку робочого тижня!» – написала дочка Цемаха.

Скрін зі сторінки Марії Левченко-Цемах в «ВКонтакте»
Скрін зі сторінки Марії Левченко-Цемах в «ВКонтакте»

Попри чисельні припущення українських коментаторів, що Володимира Цемаха, якого називають головним свідком у справі про збиття МН17, ймовірно, одразу ж ліквідують у Москві, у день, коли його перевезли в Росію, дочка екс-бойовика повідомила, що з батьком усе нормально, і його вже розмістили.

«…нагодували, вже спілкувався і зі мною, і з мамою! Всього, звісно, телефоном не розповісти! Головне, що живий, здоровий і вільний!» – написала Марія Левченко-Цемах.

Майже у всіх своїх публікаціях у соцмережі дочка Цемаха дякує Путіну і Росії
Майже у всіх своїх публікаціях у соцмережі дочка Цемаха дякує Путіну і Росії

У цьому ж повідомленні дочка Цемаха додала, що перебуває у неоплатному боргу перед російським президентом Володимиром Путіним.

«Сказати «дякую» урядові Росію і «нашому» президентові Володимиру Володимировичу Путіну – це нічого не сказати! Я у неоплатному боргу!» – наголосила жінка.

Так Володимир Цемах виглядав під час проходження військової служби ще в СРСР. Фото з VK-сторінки дочки
Так Володимир Цемах виглядав під час проходження військової служби ще в СРСР. Фото з VK-сторінки дочки

Дружина Володимира Цемаха, 58-річна Ірина, не така активна у соцмережах, як дочка. Судячи з її профайлу у «ВКонтакте», вона, як й інші члени родини, підтримує російські гібридні сили. У 2015 році жінка, чиє дівоче прізвище Баранова, опублікувала на своїй сторінці фото з прапорцями угруповання «ДНР».

Володимир Цемах був перевезений у Росію в ході обміну бранцями між Києвом та Москвою 7 вересня. Оскільки Цемаха називають головним свідком у справі про збиття МН17, коли загинули 298 осіб, у медіа неодноразово публікували припущення про те, що ексбойовика ліквідують, щойно він опиниться на території Росії.

Під час спецоперації вивезення Цемаха з ОРДЛО один український розвідник загинув, ще один втратив ногу.

  • Зображення 16x9

    Ольга Омельянчук

    Закінчила філософський факультет КНУ імені Тараса Шевченка у 2014 році. Працюю у медіа з 2009-го, авторка Радіо Донбас.Реалії – з 2019-го. Висвітлюю бойові дії на Донбасі від початку – з весни 2014 року. Вірю, що у журналістику можна повернути людину і що довгі форми завжди матимуть свого читача. Обожнюю репортажі, глибоких героїв, тишу та газети. 

  • Зображення 16x9

    Донбас.Реалії

    Донбас.Реалії – проєкт для Донбасу та про Донбас по обидва боки лінії розмежування. З 2014 року ми створюємо та добуваємо унікальний контент – ексклюзиви з окупованих міст і лінії фронту, відео й фото, мультимедійні репортажі, розслідування, радіо та телепрограми. 

    У соцмережах:

    – Facebook

    – Telegram

    – Instagram

    – Twitter

    – Телепроєкт Донбас Реалії на YouTube

    – Радіо Донбас Реалії на YouTube

XS
SM
MD
LG