Доступність посилання

ТОП новини

Янукович «перетрусив» Адміністрацію Президента та РНБО


Київ – Президент Віктор Янукович підписав укази про скорочення апарату Адміністрації Президента та Ради національної безпеки та оборони. Про це повідомив глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін сьогодні на брифінгу.

За його словами, згідно з указами «Про питання Адміністрації Президента» і «Про питання апарату РНБО», змінено й оптимізовано структуру цих інституцій. Сумарно скорочено штат з 740 осіб до 604 осіб.

За словами Сергія Льовочкіна, рішенням глави держави створено декілька нових управлінь, які дозволять Адміністрації Президента працювати ефективніше, повідомляє агентство «УНІАН».

Зокрема, він повідомив про створення Головного управління із забезпечення доступу до публічної інформації. Крім того, Головне управління соціально-економічної політики розділено на два: одне займатиметься економічною політикою та впровадженням економічних реформ, інше – питаннями реформування соціальної сфери.

Також указом створено Головне управління з питань конституційно-правової модернізації, яке займатиметься питанням реформування Конституції та виборчого законодавства. Крім того, прийнято рішення утворити у структурі АП управління з питань європейської інтеграції.

Льовочкін підкреслив, що метою підписання указів про оптимізацію структур Адміністрації Президента та апарату РНБО було підвищення ефективності консультативно-дорадчих органів при Президентові.

«Структура управлінь РНБО і Адміністрації гармонізована у відповідності до указу Президента, і це дозволить нам з Раїсою Василівною (Раїса Богатирьова обіймає посаду секретаря Ради національної безпеки та оброни України – ред.) більш ефективно зараз забезпечити роботу, яка дозволить Президенту виконувати свої конституційні зобов’язання», – сказав Льовочкін, додавши, що глава держави продовжує роботу, спрямовану на скорочення державного апарату.

Президент поважає усіх скорочених заступників глави АП – Льовочкін

Відповідаючи на запитання, що буде зі звільненими заступниками глави Адімінстрації Президента, Льовочкін зауважив, що Янукович з величезною повагою ставиться до людей, які працювали на посадах заступників глави Адміністрації Президента і керівника апарату Ради національної безпеки та оборони.

«Кожен з них буде продовжувати роботу у структурі виконавчої влади або у структурі президентської гілки влади, і кожний з них має величезний досвід, і їхній статус після того, як вони закінчать роботу на посаді заступників, не буде зменшений», – запевнив керівник Адміністрації Президента.

У Януковича знайшли «крайніх» за допущені помилки – Соболєв


В опозиції вважають, що скорочення кількості заступників голови Адміністрації президента України свідчить про те, що знайшли «крайніх» за помилки в соціально-економічній політиці влади.

«Ви знаєте, після того, як кожен місяць на стіл Президентові України кладуть чергове опитування, де вже показники підтримки і довіри Президентові становлять менше ніж 20%, я думаю, що починається «розкриття другого конверта», і зараз починають переставляти стільці в Адміністрації Президента. Уже «перший конверт було розкрито», коли все валили на попередників, – тепер треба розкривати другий конверт… і вони, власне, вже почали це робити», – сказав член фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв на брифінгу в парламенті у вівторок.

За словами депутата, деякі «наївно сподіваються» на скорочення чиновників з державного управління. «У мене тоді запитання: а чому не змінено функції державного управління, зокрема, й Адміністрації Президента, чому фактично збільшується утримання державного апарату в Україні, а не зменшується?» – сказав він.

«Тому це скорочення, без сумніву, – пошук крайнього, хто винен у тому, що рейтинг Президента надалі скочується вниз», – заявив Соболєв.

Досі глава Адміністрації Президента України мав двох перших заступників та сімох заступників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG