Доступність посилання

ТОП новини

У Болеславчику сталася трагедія, яка завдала величезної шкоди природі та людям


У Болеславчику сталася трагедія, яка завдала величезної шкоди природі та людям

Київ, 17 липня 2001 – У Болеславчику сталася трагедія, яка дуже походить на Чорнобильську. І тут справа не в тому, що вона завдала величезної шкоди природі та людям, а в тому, що люди довгий час не могли дізнатися, чим ( і головне,через що) вони хворіють. Місцевий журналіст Микола Гранченко , який докладно вивчав події в Болеславчику , стверджує, що таких поховань радіоактивних відходів, як у Болеславчику, в Україні понад двісті.

Пояснює він це тим, що в нашій державі існувало майже двісті ракетно- пускових шахт на кшталт Болеславської. І всі ці шахти, тобто ракети, що знаходись у шахтах , модернізувалися, принаймні, один, а можливо, й два рази.

А куди ж поділися старі моделі ракет? Зрозуміло, що вони теж, як і в Болеславчику, були поховані десь неподалік від шахт. За таке дослідження журналіст зазнав переслідувань від місцевої влади, та таких, що він змушений був залишити місто й переїхати до столиці.

Причиною екологічної катастрофи стала елементарна жадібність кількох місцевих жителів, які, не зважаючи ні на що, вирішили розкопати поховання для того, аби знайти якомога більше металобрухту .

Зараз у місцевості навколо шахти немов би все спокійно. Але це , напевне, поки що, адже восени, коли виросте врожай , а виросте він на отруєній воді, почнеться нова хвиля захворювань, найімовірніше – серед дітей.

Отож, далі буде.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG