Доступність посилання

ТОП новини

Кремль демонструє бажання розвивати політичний ділог з адміністрацією Леоніда Кучми


Кремль демонструє бажання розвивати політичний ділог з адміністрацією Леоніда Кучми

Москва, 19 липня 2001 ― Відразу дві важливі зустрічі, які відбулися у президента Російської Федерації Володимира Путіна у середу з секретарем ради Національної Безпеки і Оборони України Євгеном Марчуком, а в четвер - з керівником адміністрації президента України Володимиром Литвиним переконують російських спостерігачів, що адміністрація президента Росії зробила вибір на користь інтенсивнрго розвитку політичного діалогу з адміністрацією президента України Леоніда Кучми.

Як зазначають у кулуарах влади, під час своїх розмов із Євгеном Марчуком та Євгеном Литвиним Володимир Путін досить серйозно обговорював найважливіші питання російсько-українського діалогу. Однак, під час цих зустрічей співрозмовники Володимира Путіна мали можливість зрозуміти, що сьогодні Москва вважає за можливе продовжувати політичний діалог із адміністрацією президента України Леоніда Кучми навіть у ситуації, коли економічні відносини між Москвою і Києвом не є повністю вирішеними і існує досить багато складних проблем над якими працюють відповідні урядові комісії. Як відомо, прем’єр-міністрам Росії і України Михайлу Касьянову та Анатолію Кінаху доведеться ще не один раз зустрічатися, щоб вирішити ці економічні питання.

Однак, Кремль зосереджений сьогодні саме на політичному діалозі президентів, на політчиному діалозі тих керівників, які ухвалюють принципові рішення по орієнтації своїх держав в той, чи інший бік. І, як вважають в російській столиці, в Кремлі зацікавлені у тому, щоб Україна зробила вибір на користь проросійської орієнтації і участі у тих інтеграційних процесах, які ініціюються російською стороною на пострадянському просторі. Варто нагадати про такі інтеграційні об’єднання як російсько-білоруська Союзна держава, Митний союз колишніх радянських республік та інші такі ж об’єднання.

Звичайно, можна сказати, що вони не є такими, що реально діють. Однак, Кремль сьогодні цікавить не стільки економічна віддача, скільки політичний вибір. У цьому зв’язку спостерігачі нагадують, що саме цими днями було ухвалено рішення про те, що Україна не буде наполягати на демаркації російсько-українського кордону. В Кремлі це рішення українського керівництва було зустрінуте з розумінням і схваленням. Вважається, що воно опосередковано врплинуло на принципове рішення президента Російської Федерації Володимира Путіна відвідати українську столицю в дні, коли буде святкуватися 10 річниця української Незалежності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG