Доступність посилання

ТОП новини

40 із 80 депутатів Івано-Франківської обласної та міської рад мають борги перед державним підприємством “Теплокомуненерго” за подачу гарячої води та обігрів помешкання


40 із 80 депутатів Івано-Франківської обласної та міської рад мають борги перед державним підприємством “Теплокомуненерго” за подачу гарячої води та обігрів помешкання

Івано-Франківськ, 12 жовтня 2001 - Комунальники заявили: “Якщо депутати не виплатять заборговане, то як їм вимагати відшкодування заборгованого у звичайних споживачів”.

Загалом народні обранці заборгували Івано-Франківському державному підприємству “Теплокомуненерго” 35 тисяч гривень. Переважна більшість депутатів Івано-Франківської обласної та міської рад заборгували за подвання гарячої води та обігрів помешкання від чотирьохсот до тисячі гривень. А це означає, що вони не платили підприємству за надані полсгуи протягом півроку. Директор “Теплокомуненерго” Богдан Чухній пригрозив оприлюднити списки боржників, серед яких є відомі на Прикарпатті люди. Він також підтвердив, що цього року газопостачальники дуже жорстко ставляться до відтермінованих платежів і без передоплати відмовляються подавати блакитне паливо тепловикам.

На сьогоднішній день Івано-Франківське державне підприємство “Теплокомуненерго” уклало угоду на постачання газу в 4-ому кварталі. Однак торговий дім “Газ України” встановив ліміт щодо витрат палива в жовтні. За словами заступника директора “Теплокомуненерго” з економічних питань Арсена Блащука, 1 мільйон кубометрів газу, передбаченого на 2 тижні, підприємство використає упродовж чотирьох днів, якщо розпочне опалювальний сезон і водночас подасть до помешкань іванофранківців гарячу воду. Що ж станться в такому випадку? На це запитання тепловики відповілИ так: “Якщо споживачі не погасять борги, т опро опалювальний сезон в Івано-Франківську можуть забути”. Кормунальники нарікають також на те, що місцеві суди не готові до рогляду позовів до боржників. Із понад півтори тисячі позовів зараз розглянуто трохи більше трьохсот. Арешт накладено на майно лише 13-ти споживачів. Завдяки цьому буде відшкодовано лише 35 тисяч гривень боргу. Тому підприємиство взялОся самотужки в буквальному розумінні вибивати борги зі споживачів. У результаті понад 300 квартир в обласному центрі від’єднано від теплопостачання і більше тисячі – від постачання гарячої води.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG