Доступність посилання

ТОП новини

“Меморіал” вимагає суду над Комуністичною партією


“Меморіал” вимагає суду над Комуністичною партією

Івано-Франківськ, 15 лютого 2002 - В Івано-Франківську відбулася звітно-виборча конференція обласного товариства “Меморіал”. Учасники конференції ухвалили вимогу щодо ініціювання перед міжнародними організаціями суду над Комуністичною партією.

Упродовж десяти років обласне товариство “Меморіал” продовжує свою роботу на Прикарпатті. Його члени проводять розкопки поховань жертв репресій комуністичного режиму на території Івано-Франківщини. Вони створюють книги пам’яті в районах та містах, ведуть просвітницьку роботу в школах. Про все це йшлося на звітно-виборчій конференції обласного товариства “Меморіал”.

Учасники конференції запропонували створити при “Меморіалі” юнацьку організацію “Пошук”, яка б перейняла від старшого покоління естафету роботи, що активно ведеться зараз.

Делегати вимагали також ухвалення звернення щодо проведення люстрації в державі, щоб урешті знати, хто активно співпрацював із радянським Комітетом державної безпеки. Організація також направила листи президентам Росії та Казахстану, в яких вимагає компенсацій в’язням комуністичних таборів, які працювали та розбудовували великі промислові підприємства цих держав. Члени “Меморіалу” також порушуватимуть питання перед міжнародними організаціями (і за це проголосували учасники конференції) проведення суду над Комуністичною парією Радянського Союзу, яка винна у злочинах проти людства.

Теми майбутніх виборів під час конференції, практично, не торкалися, однак зауважили, що “Меморіал”, очевидно, підтримає виборчий блок Віктора Ющенка “Наша Україна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG