Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

УРЯД УКРАЇНИ ВИДІЛИТЬ 2 МЛН. ГРН. ДЕРЖАВНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ "ЕНЗІМ" (М. ЛАДИЖИН ВІННИЦЬКОЇ ОБЛ.) НА ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПРАЦІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВА З "МЕТОЮ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ВІТЧИЗНЯНИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ"

Як зазначається у постанові Кабінету міністрів, міністерство фінансів профінансує ці виплати за рахунок коштів резервного фонду держбюджету. Згідно з документом, "Ензім" повинен до кінця поточного року відзвітувати перед Мінфіном і Мінекономіки про використання коштів. Підприємство спеціалізується на виробництві медико-біологічних препаратів і випускає медичні препарати, зокрема, інтерферон, етиловий спирт, ферменти. У лютому цього року працівники підприємства через борги із зарплати загрожували лягти на залізничну колію, якою постачається вугілля на Ладижинську ТЕС.

ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЮВАЛИСЯ НА НАРАДІ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА А.КІНАХА З КЕРІВНИКАМИ СУМЩИНИ

Анатолій Кінах нагадав про досягнення вітчизняної економіки у минулому році, зокрема про зростання ВВП, низький рівень інфляції, зростання платоспроможності внутрішнього ринку. Водночас прем’єр указав на системні проблеми, серед яких виокремив високу залежність економіки від зовнішньоекономічної кон’юнктури. За словами прем’єра, головні напрями подальшої роботи уряду - це, зокрема, зосередження уваги на збільшенні платоспроможності внутрішнього ринку, формування сучасної експортної політики, запровадження адресної соціальної допомоги та захист внутрішнього виробника.

«БУРШТИНСЬКИЙ ЕНЕРГООСТРІВ», ЩО ВКЛЮЧАЄ В СЕБЕ ЗАКАРПАТСЬКУ, ЧАСТИНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ, 6 КВІТНЯ ПЕРЕЙДЕ НА ПРОБНУ ПАРАЛЕЛЬНУ РОБОТУ З ЕНЕРГОСИСТЕМОЮ ЄВРОПИ

Як повідомив міністр палива та енергетики Віталій Гайдук, це буде пробне включення на 2 тижні. "Якщо воно буде успішним, то перейдемо на постійну паралельну роботу з червня", - сказав він, зазначивши, що можливо йтиметься про паралельну роботу всієї енергосистеми України. Міністр наголосив, що Україна вже технічно готова до підключення. Нині енергосистеми Польщі, Угорщини, Чехії і Словаччини об'єднані в центральноєвропейську енергосистему, яка, у свою чергу, працює в паралельному режимі із західноєвропейською енергосистемою. Як відомо, з серпня минулого року відновили паралельну роботу енергосистеми Росії й України в режимі нульового сальдо-перетікання.

МІНПАЛИВЕНЕРГО СКОРОЧУЄ ПЕРЕЛІК ШАХТ, ЩО ПІДЛЯГАЮТЬ ЛІКВІДАЦІЇ

Причиною міністерство називає недостатнє бюджетне фінансування. Держсекретар міністерства Володимир Лушкін говорить, що на реструктуризацію вугільної галузі в 2001 році необхідно було 1 млрд. 600 млн. грн., а було виділено фактично 713 млн. грн. З них на проведення ліквідаційних робіт було спрямовано лише 641млн. грн. За словами В.Лушкіна, на ці гроші завершено фізичну ліквідацію чотирьох шахт. (Програма закриття неперспективних вугільних шахт і розрізів передбачає ліквідацію 84 шахт і 4 розрізів). Держсекретар наголосив, що на 2002 рік на мінімальне фінансування робіт із закриття неперспективних шахт необхідно 2 млрд. грн., тоді як на ці цілі в держбюджеті передбачено лише 850 млн. грн.

ХЕРСОНСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД ВИВЧАЄ ПРОПОЗИЦІЮ ПРО УЧАСТЬ У ТЕНДЕРІ З БУДІВНИЦТВА 32 САМОХІДНИХ БАРЖ ДЛЯ ІРАКУ

Як передає “Інтерфакс-Україна”, з посиланням на інформацію джерела у відділі маркетингу підприємства, пропозиція на участь у тендері надійшла недавно, тому “питання ще ні з ким не погоджено”. Крім того, за словами джерела, вивчається питання про можливість участі в тендері з урахуванням санкцій ООН по торгівлі з Іраком.

Тим часом, як повідомляється на веб-сайті президента компанії “Концерн Регіони України”, що виступила замовником, Олега Беспалова, керівництво суднобудівного заводу й компанії уже ухвалили офіційне рішення про будівництво 32 самохідних барж на Херсонському суднобудівному заводі. При цьому відзначається можливість фінансування “Концерном Регіони України” виробництва барж.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG