Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

АВІАБУДІВНИКИ УКРАЇНИ І РФ РОЗГЛЯНУТЬ ЦЬОГО МІСЯЦЯ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПРОСУВАННЯ ПРОГРАМИ НОВОГО БЛИЖНЬОМАГІСТРАЛЬНОГО ЛІТАКА АН-140

За інформацією з авіапромислових кіл, у рамках зустрічі партнери мають намір погодити й підготувати ліцензійну угоду на виробництво Ан-140 на потужностях Самарського АТ "Авіакор". Серед актуальних питань співробітництва в рамках програми називається також збирання першого російського літака Ан-140, а також контракти на його постачання, можливість створення спільного підприємства – як єдиного центру продажу літаків.

МІНІСТР ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ ГЕОРГІЙ КИРПА УПЕВНЕНИЙ, ЩО КРАЇНА ЗНАЙДЕ ФІНАНСОВІ РЕСУРСИ ДЛЯ ОНОВЛЕННЯ МОРСЬКОГО Й АВІАЦІЙНОГО ТРАНСПОРТУ

"Якщо ми знайшли фінансову можливість будувати сьогодні пасажирські вагони, швидкісну залізничну лінію, залізничну техніку і практично за один рік створили всю інфраструктуру залізничного транспорту, то за такою ж схемою ми знайдемо можливість і морський транспорт, і авіацію оновити", - заявив міністр журналістам. При цьому він зазначив, що джерела таких фінансових ресурсів будуть вишукані, передусім, за рахунок підвищення ефективності роботи цих видів транспорту.

Головним пріоритетом бюджетної політики на наступний рік залишається збалансованість і реальність державного бюджету-2003, підвищення ефективності використання бюджетних коштів. Про це заявив міністр фінансів Ігор Юшко, коментуючи проект Основних напрямів бюджетної політики. Він також наголосив, що бюджетному процесу заважає стара податкова база. Крім того, наголосив міністр фінансів, уряд налаштований зменшувати обсяги державного боргу і домогтися, щоб він не перевищував 36% ВВП. Також упродовж кількох років уряд планує поступово знизити дотації місцевим бюджетам і перевести їх на самофінансування. 15 травня доопрацьований проект Основних напрямів бюджетної політики на 2003 р. розглядатиметься на засіданні уряду.

ГОЛОВНОЮ ТУРБОТОЮ УРЯДУ УКРАЇНИ ДЛЯ УТРИМАННЯ ГРОШОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ Є ЗБЕРЕЖЕННЯ ПОЛІТИКИ БЕЗДЕФІЦИТНОГО І ЗБАЛАНСОВАНОГО БЮДЖЕТУ

Таку думку висловив голова ради Національного банку України Анатолій Гальчинський. Бездефіцитний бюджет – не тільки основа стабільності гривні, а й головний інструмент зниження боргового навантаження на економіку", - вважає він. Говорячи про інші немонетарні інструменти грошової стабілізації, глава ради НБУ закликає уряд відчутно знизити податковий тягар, створити ефективне антимонопольне конкурентне середовище "і в першу чергу – подолати свавілля природних монополій, що завжди штучно завищують тарифи". "На мій погляд, це найслабше місце в політиці реформ", - відзначає А.Гальчинський. Додам, що дефіцит держбюджету-2002 планується в розмірі 1,75% ВВП.

Делегація міністерства фінансів України на чолі з першим заступником державного секретаря Віталієм Лісовенком перебуває в Токіо для підготовки підписання двосторонньої угоди в рамках реструктуризації боргу перед країнами-членами Паризького клубу. Про це повідомила речник Мінфіну Ірина Безверха. Вона нагадала, що після підписання угоди з клубом про реструктуризацію 13 липня минулого року Україна уклала двосторонню угоду з Німеччиною і парафувала відповідні угоди із Францією та Італією, тоді як угода з США перебуває в стадії підготовки. З Паризьким клубом домовлено про реструктуризацію близько $580 млн. по кредитах, угоди щодо яких були укладені Україною до 31 грудня 1998 року. Термін завершення підписання двосторонніх угод про реструктуризацію боргу України країнам-членам Паризького клубу – завершується 1 червня 2002 року.

ВАТ "ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО" ОБІЦЯЄ НЕ ВІДКЛЮЧАТИ ЛЬВІВСЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЛЬВІВЕЛЕКТРОТРАНС" ВІД ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ У ТРАВНІ

Про це повідомила начальник відділу корпоративних зв'язків "Львівобленерго" Галина Єлісеєнко. За її словами, відключення "Лівівелектротрансу" було заплановане на 11 травня. "Проте враховуючи, що засоби транспортного руху "Львівелектротрансу" відіграють важливу функцію життєзабезпечення міста, це рішення було відмінено. Станом на 1 січня ц.р. загальний борг "Львівелектротрансу" перед енергетиками за спожиту електроенергію становить 2 623 812 грн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG