Доступність посилання

ТОП новини

У Брюселі вже другий день триває міжнародна конференція у боротьбі з нелегальною іміграцією та торгівлею людьми


У Брюселі вже другий день триває міжнародна конференція у боротьбі з нелегальною іміграцією та торгівлею людьми

Брюсель, 19 вересня 2002 - Масштабність цього форуму вражає брюссельських журналістів. В конференції взяли участь тисяча сто чотирнадцять представників з більш як півсотні країн світу. Конференцію відкрив віце-голова Європейського парламенту Рензо Імбені, який сказав, що проблема нелегальної іміграції та торгівлі людьми набула глобальних масштабів.

Конференція у боротьбі з нелегальною іміграцією та торгівлею людьми відбувається з 18-го по 20-те вересня в брюссельському приміщенні Європейського парламенту. Місцеві спостерігачі кажуть, що такого скупчення людей у Європарламенті вже давно не пам'ятають. В конференції по боротьбі з нелегальною іміграцією та торгівлею людьми взяли участь і міністри юстиції, і міністри внутрішніх справ, експерти–криміналісти, прокурори, дипломати. Окрім представників з країн Європейського Союзу на форум прибули делегації з Японії, Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки, Колумбії, країн центральної Європи та колишнього СРСР і навіть із Білорусі, котра продовжує перебувати в міжнародній ізоляції.

Заступник Генерального Директора Міжнародної організації у справах міграції Ндіоро Ндіає у своєму виступі назвав стрімкий ріст нелегальної іміграції та торгівлі людьми грандіозним світовим скандалом 21-го століття. Причини цього явища всім відомі: збройні конфлікти в різних регіонах земної кулі, але найголовніше, що штовхає людей на втечу зі своїх країн на чужину і дає ґрунт для росту міжнародних злочинних синдикатів, які спеціалізуються на торгівлі людьми та експортом проституток – це економічні негаразди в країнах-експортерах нелегалів. Тому усім країнам світу, продовжив Ндіоро Ндіає, необхідно гармонізувати законодавство у цій сфері, укласти багатосторонні угоди щодо прикордонного співробітництва, а також виробити спільну стратегію й політику в боротьбі з цим злом.

Шеф прикордонної служби Білорусі, генерал Олександр Павловський розповів присутнім про те, що і Білорусь вже давно перетворилася на одну із транзитних країн для нелегалів. Ефективній боротьбі з цим явищем заважає брак коштів для сучасного технічного облаштування кордонів. Але разом з тим білоруським прикордонникам за останні п'ять років удалось затримати в середньому 25 тисяч порушників державного кордону Білорусі. Велика частина порушників - це біженці з Чечні.

В конференції взяв участь також прем'єр–міністр Бельгії Гі Ферхофстад, який запропонував порушити тему нелегальної іміграції та торгівлі людьми на рівні Організації Об'єднаних Націй.

Остаточна резолюція брюсельського форуму буде схвалена в п'ятницю 20- вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG