Доступність посилання

ТОП новини

У Москві група озброєних людей захопила 700 заручників в одному з концертних комплексів


У Москві група озброєних людей захопила 700 заручників в одному з концертних комплексів

Москва – Прага, 23 жовтня 2002

/ 21:25 за київським часом /

Людмила Ваннек:

Щойно вже після того, як наша програма розпочалася надійшло повідомлення про те, що у Москві група озброєних людей захопила заручників в одному з концертних комплексів. У нас на прямому телефонному зв’язку наш кореспондент у Москві Віталій Портников. Віталію, що сталося у Москві?

Віталій Портников:

Зараз, просто на наших очах, у Москві розгортається справжня трагедія. Група озброєних людей захопила колишній Палац культури Московського шарикопідшипникового заводу. Цей Палац культури зараз використовується як концертний зал, і в ньому відбувалася чергова вистава прем’єрного мюзиклу «Норд-Ост», одного з найпопулярніших у російській столиці зараз. На виставі зібралося близько 700 осіб, і всі вони, у тому числі й актори, стали заручниками цих озброєних людей. За весь час випустили тільки одну невеличку групу заручників - це діти й особи мусульманського віросповідання, особи кавказького походження. Є інформація, що люди, які захопили цей палац, також кавказького походження.

Людмила Ваннек:

Чи є якась інформація, скільки цих озброєних людей?

Віталій Портников:

Є інформація, що їх кілька десятків. Це велика організована група людей. І треба усвідомити, вони захопили 700 осіб! Такої кількості захоплених заручників я, чесно кажучи, не пам’ятаю. На місце подій тільки що виїхала група Альфа, в ці хвилини вона їде, їде також зараз і спеціальний загін міліції та спеціальні підрозділи ФСБ. В ці хвилини вони мають під’їжджати до Палацу культури. Будинок зараз в оточенні правоохоронних сил. Про те, що відбулося, повідомили президента Путіна. Представників вищого міліцейського начальства ще там немає, тільки начальник Головного управління внутрішніх справ Москви. Очікують більш серйозне начальство. Однак, із людьми, які там знаходяться немає зв’язку, їм тільки дозволили зателефонувати по мобільних телефонах своїм близьким і повідомити про це. Після цього зв’язок було перервано. Ті, хто захопив будинок, вимагають присутності тележурналістів, і групи телеканалів ОРТ, НТВ уже виїхали на місце подій. Вони вже там, але поки що не в палаці.

Людмила Ваннек:

Дякую за цю тривожну інформацію. Ми будемо намагатися тримати наших слухачів у курсі подій. Можливо пізніше вдасться дізнатися більше.

/ 21:55 за київським часом /

Петро Кагуй:

Півгодини тому ми повідомляли, що велика група озброєних осіб у Москві захопила близько 700 заручників в одному з концертних комплексів. Віталію, чи відомо, які вимоги висуває озброєна група, що захопила заручників, і що змінилося за останні півгодини?

Віталій Портников:

Сподіваюся, що невдовзі ми дізнаємося про ці вимоги, бо телевізійні групи вже на місці, і, можливо, люди, які захопили заручників будуть з ними розмовляти, будуть виходити в ефір, щоби передати свої вимоги. Змінилося те, що зараз є очевидним, що до цього концертного залу, а він знаходиться у південно-східному регіоні Москви, прибули найвищі посадові особи російських силових відомств. Відомо, що відповідати за операцію, пов’язану із звільненням заручників, буде ФСБ Російської Федерації. Керівництво там, а також усі спеціальні загони і дуже багато журналістів. Однак єдине, що поки що відбулося, - випустили близько 20 дітей і досі невідомо про долю усіх інших людей, які є в цьому палаці. Однак відомо, що поки що немає стрілянини, немає жертв, але це тільки перша година після того, що відбулося. Можливо головні події навколо захоплення заручників відбудуться вночі. Ми будемо інформувати наших слухачів про те, що відбувається.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG