Доступність посилання

ТОП новини

Коротка вечеря канцлера ФРН Герхарда Шредера у Варшаві, у королівському “Палаці на воді”


Коротка вечеря канцлера ФРН Герхарда Шредера у Варшаві, у королівському “Палаці на воді”

Володимир Павлів

Варшава, 6 листопада 2002 - У вівторок ввечері з кількагодинним робочим візитом Варшаву відвідав канцлер Німеччини Герхард Шредер. Шредера вітав у польській столиці прем’єр-міністр Польщі Лешек Міллєр. На запрошення господаря обидва політики повечеряли у знаменитому королівському “Палаці на воді” в парку Лазєнки, а під час вечері обсудили кілька важливих для Польщі справ.

Під час ділової вечері німецький канцлер Герхард Шредер та польський прем’єр Лешек Міллєр обсудили стан польської економіки, плани реалізації бюджету на майбутній рік, результати виборів до органів місцевого самоврядування Польщі, а також хід переговорного процесу Польщі з Європейським Союзом. На зустрічі з журналістами після вечері Лешек Міллєр сказав, що “заслуги німецького канцлера для справи конструктивності ефекту майбутньої зустрічі у Копенгагені важко переоцінити”.

Натомість, сам Герхард Шредер підкреслював вагу майбутньої копенгагенської зустрічі не тільки для Польщі чи Німеччини, але й для усієї Європи.

Герхард Шредер:

"Таким рішенням, яке, без сумніву, буде підтримано у Копенгагені, розширення Європейського Союзу увійшло в свою останню фазу. У принципі, усі вимоги для розширення були виконані. Отже ми маємо унікальний історичний шанс: перетворити наш континент - Європу - у місце тривалого миру і справжнього добробуту своїх громадян. І ми не маємо права втратити цей історичний шанс."

Володимир Павлів

Разом із тим, німецький канцлер практично уникнув відповіді на прохання одного з журналістів прокоментувати висловлювання польського держсекретаря у справах євроінтеграції Данути Хюбнер про те, що Німеччина є одним із найважчих партнерів Польщі в переговорному процесі. Герхард Шредер лише нагадав, що розширення ЄС на Схід накладатиме на Німеччину додаткові фінансові обтяження. «Але гроші у цій справі є справою все ж другорядною,» – заявив німецький канцлер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG