Доступність посилання

ТОП новини

ПРОТЕСТИ ОДЕСИТІВ ПОШИРЮЮТЬСЯ


ПРОТЕСТИ ОДЕСИТІВ ПОШИРЮЮТЬСЯ

Одеса, 20 грудня 2002 - Біля 250 представників громадських організацій Одеси – “Братство”, Українське братство, Громадський контроль, партії Батьківщина, УНА-УНСО, а також студентських профспілок провели пікетування виконкому Одеської міської ради на знак протесту проти збільшення оплати за проїзд у міських маршрутних таксі та підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Один з учасників акції протесту, Голова одеського «Братства” Олесь Янчук заявив: |Ця акція є ставленням активної частини одеситів до соціальної політики, яку провадить виконком Одеської міськради на чолі з Русланом Боделаном. Не минуло й року від останніх виборів, як міський голова та депутати міської ради забули про свої передвиборні обіцянки щодо соціального захисту населення. Лише за останні півроку збільшено тарифи за користування телефонним зв`язком, який до того ж похвилинно тарифікується, проїзд у міських маршрутних таксі . Тепер за їхньої участі та згоди збільшено тарифи за користування водопостачанням, житловою площею. Якби народні обранці попередили одеситів про такі свої наміри перед виборами, навряд чи вони були б обрані . Це свідчить про те, що державні посадовці, які покликані захищати населення, цинічно ігнорують не лише свої обов`язки, але й запевнення Президента України про реформу тарифної політики у бік зменшення.

Поза як влада дозволяє собі приймати антинародні за суттю рішення, ми, як свідома частина народу, закликаємо одеситів до активних форм боротьби.

Досить скаржитися на кухнях, у чергах, у транспорті . Владу не злякати невдоволеними розмовами по закутках. Потрібно боротись. У відповідь на прийняте рішення, якщо при цьому не зростає зарплатня та пільги, потрібно виходити на вулицю, блокувати роботу держапарату, бойкотувати оплату комунальних платежів, тобто застосовувати всі цивілізовані форми опору режимові . Сльозами режим не потопиш”.

Голова одеської організації “Українського братства” Андрій Юсов зазначив: “останнім часом міськвиконком вдається до кроків, які не можуть бути зрозумілими для здорових людей і тих хто керується нормальною логікою.

Це рішення про адміністративний поділ Одеси, підвищення цін на маршрутні таксі та комунальні послуги. Таке враження, що ми повертаємося у часи у феодальні часи.

Нинішня соціальна політика не може викликати нічого крім невдоволення у одеситів.

Руслан Боделан став регіональним Кучмою.

Кучма об’єднав проти себе всю опозицію в Україні, а Боделан об’єднав проти себе всю опозицію Одеси”

Пікетувальники передали до виконкому міськради своі вимоги пообіцявши, що у разі їх невиконання, акції протесту буде продовжено.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG