Доступність посилання

ТОП новини

Німецький експерт про випуск Україною єврооблігацій


Надія Кандиба Німецький експерт про випуск Україною єврооблігацій

Німеччина, 27 травня 2003 - У вівторок Україна розпочала презентацію випуску єврооблігацій у Великобританії та Німеччині. За попередніми даними, можливий обсяг єврооблігацій 2003 року сягне 600 мільйонів доларів. Німецькі експерти із зацікавленістю сприйняли повідомлення про новий вихід України на міжнародний ринок капіталів.

Свого часу внаслідок неспроможності обслуговувати боргові зобов”язання Україна була змушена тимчасово припинити активність на міжнародному ринку капіталів. Лише після проведення низки структурних змін уряд знову наважився звернутися до закордонних кредиторів з проханням надати йому позику, оголосивши про випуск єврооблігацій. Однак для поверення довіри до України з боку міжнародних інвесторів слід ще серйозно попрацювати. Науковий співробітник Німецького інституту економічних досліджень Ульрих Тиссен зазначив: “Сумлінне обслуговування позичених грошей доведе кредитоспроможність боржника і поверне довіру до уряду України з боку міжнародного ринку капіталів. Для того, щоб посилити такий позитивний ефект, українська сторона повинна чітко пояснити, як вона планує використати позичені гроші.”

Ульрих Тиссен висловив сподівання, що це будуть виключно інвестиції в прибуткову справу, яка сприятиме економічному зростанню в країні. Крім того, Україна повинна представити перспективи своєї валютної політики. Виконання таких вимог допоможе зменшити рівень ризику. Внаслідок цього в майбутньому уряд зможе брати кредити на вигідніших для себе умовах. Далі Ульрих Тиссен зауважив: “Реакція міжнародного ринку капіталів на випуск Україною єврооблігацій стане барометром оцінки інвесторами української економічної та фінансової політики.”

Якщо, незважаючи на економічне зростання, все ж таки ніхто не купуватиме українські єврооблігації, то це свідчитиме про збереження недовіри до політики уряду України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG