Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво Івано-Франківської обласної держадміністрації повідомило свою позицію щодо ухвалення проекту змін до Конституції України.


Іван Костюк Керівництво Івано-Франківської обласної держадміністрації повідомило свою позицію щодо ухвалення проекту змін до Конституції України.

Івано-Франківськ, 29 грудня 2003 - Керівництво Івано-Франківської обласної держадміністрації змушене було роз’яснити свою позицію щодо ухвалення у Верховній Раді проекту змін до Конституції України. Це стало наслідком того, що мешканці Прикарпаття впродовж кількох днів постійно телефонували до облдержадміністрації і вимагали у місцевої влади оприлюднення своєї оцінки того, що трапилось у парламенті.

Позицію Івано-Франківської обласної держадміністрації щодо ухвалення у Верховній Раді проекту змін до Конституції України оприлюднив заступник керівника області Олег Пилип’юк. Зрештою, заступник голови держадміністрації, який займається питаннями культури, не вдавався в особливі подробиці. Він одразу ж наголосив, що події в парламенті нагадували шоу і додав, що Верховна Рада зараз занадто політизована. Чому ж було так багато дзвінків до обласної держадміністрації з боку галичан, пан Пилип’юк не розуміє. Адже, за його словами, голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк вже неодноразово наголошував, що президентські вибори повинні бути демократичними та прозорими. З цього приводу Олег Пилип’юк зауважив: “Ми вважаємо, що ті рішення, які ухвалила Верховна Рада, є результатом певного компромісу, тому що позиція про те, що Президент обирається всенародно, залишилася незмінною. У 2004 році Президента буде обрано всенародно, а у 2006 році Президента обере парламент. Але не нинішнім складом парламенту, на чому так наполягала опозиція, а саме тим складом парламенту, який буде обрано на пропорційній основі”. Принагідно заступник голови облдержадміністрації зауважив, що у владних коридорах зараз також не ведеться жодних розмов, щоб нинішній Президент України Леонід Кучма балотувався на третій термін. Та й Конституційний Суд України з цього приводу нічого не ухвалював. Заступник голови облдержадміністрації, виступаючи, торкнувся також проблеми певного ажіотажу, який склався довкола подорожчання ліків. На його переконання, це штучно створена проблема: “Податок на додану вартість не буде введений майже на 8 тисяч медичних препаратів. Це ті медичні препарати, які є медичними препаратами першої необхідності. Десь близько ста позицій медпрепаратів. Ті, які не є ліками першої необхідності, вони, звичайно, подорожчали”. Щоправда, заступникові голови облдержадміністрації довелось визнати, що частина місцевих аптек підняла ціни на ліки на 20 %, незважаючи на жодні постанови. Зараз створена спеціальна комісія, яка перевірятиме всі аптеки, і винних у необґрунтованому піднятті цін на ліки, як заявив заступник голови обласної держадміністрації Олег Пилип’юк, буде покарано.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG