Доступність посилання

ТОП новини

<font color="red">Під свист, рев сирени та крики народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції.</font>


Марина Пирожук

Аудіозапис:

Київ, 23 червня 2004 року.

Марина Пирожук

Цифру 276 показала електронна система “Рада” в той час, як у сесійній залі тривав свист, рев сирени та крики депутатів. В цей же час представники фракції “Наша Україна” та Блоку Юлії Тимошенко блокували трибуну та президію.

Біля парламентської трибуни також знаходилося кілька депутатів від парламентської більшості. Внаслідок цього присутні не могли зрозуміти, який проект оголошується, і що показує система “Рада”. Коли голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив, що депутати проголосували за постанову 4180, депутати від опозиції зауважили, що за такий законопроект ніхто не голосував.

Звучать голоси депутатів із зали

Володимир Литвин

Шановні, вже проголосували за постанову 4180-П-2...

Голос депутата

Де це ми проголосували?

Володимир Литвин

...де чітко визначено... Будь ласка, Олександре Олександровичу.

Депутат

Де була оголошена ця постанова?

Звучить свист, голоси депутатів із зали

Володимир Литвин

Шановні народні депутати, якщо буде таке глумління йти над Верховною Радою, тоді я ще раз...

Лунають крики депутатів

Володимир Литвин

...Я проти! Так неможливо працювати! Ну що ви робите? У вас совість є, чи ні?

Марина Пирожук

Ухвалений у такий спосіб законопроект 4180 має далі розглянути Конституційний Суд. А наступної сесії депутати мають схвалити його конституційною більшістю у 300 голосів. Представники “Нашої України” та БЮТ заявляють, що цей проект такий самий як 4105, який свого часу парламент не підтримав.

Крім того, вони переконані, що восени цей законопроект парламент не підтримає трьомастами голосами. Лідерка парламентського блоку Юлія Тимошенко заявила, що політична реформа шансів немає.

Водночас лiдер фракції соціалістів Олександр Мороз висловлює переконання, що законопроект про внесення змiн до Конституції за номером 4180 все ж таки буде ухвалений парламентом восени. Говорить лідер соціалістів Олександр Мороз

Олександр Мороз

Проект 4180 має дуже багато суттєвих переваг. Якщо ми шляхом реалізації механізму введення в дію цього проекту, наприклад, би ми віднесли введення його в дію так само до 1 січня або навіть і на пізніший термін, то ми б одержали, безперечно, ефективний механізм для демократії в Україні, для ефективного розвитку нашої держави.

Марина Пирожук

Тим часом представники фракції “Наша Україна” та БЮТ переконані, що запропоновані лівими фракціями та парламентською більшістю зміни до Конституції є ошукуванням українських громадян.

Говорить представник НУ” Валерій Асадчев.

Валерій Асадчев

Те, що пропонується, це відверта облуда і обман всього українського народу!

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG