Доступність посилання

ТОП новини

Документи в справі Гонгадзе оприлюднено в інтернеті.


Сергій Драчук

Прага, 23 липня 2004 – В інтернеті з’явилися нові сторінки, присвячені справі про вбивство Георгія Гонгадзе. За адресою delogongadze.org викладено майже дві сотні сторінок документів у справі Гонгадзе : покази свідків, зібрані слідчими й працівниками прокуратури в цій справі.

Ідеться про ті самі документи, які частково оприлюднив раніше британський щоденник «Індепендент» , так вважає якась неуточнена «група журналістів», яка підписала звернення до читача на сторінках, зареєстрованих три дні тому. Ці журналісти вважають, що справа Гонгадзе визначально важлива для свободи слова в загальноєвропейському мірилі. Оскільки в минулому кілька спроб розслідувати справу Гонгадзе наражалися на перешкоди чи й зривалися, а в усіх сторонах цієї справи потрібна якнайбільша прозорість, то «група журналістів» і вирішила оприлюднити всі отримані ними документи.

Звідки ті документи, хто такі самі автори звернення, вони не повідомляють. Про появу нових сторінок оголосила прес-релізом Національна спілка журналістів Британії та Ірландії. Як мовиться в повідомленні спілки, до неї звернулася та сама «група журналістів» із проханням допомогти оприлюднити документи.

Національна спілка журналістів не має змоги перевірити правдивість документів, але впевнена, що вони справжні, і вирішила привернути до них увагу, мовиться в прес-релізі. Те, що вони тепер приступні широкій громадськості, правильно з погляду свободи засобів інформації і свободи слова, вважає генеральний секретар Національної спілки журналістів Джеремі Дір, на ім’я якого й зареєстровані нові сторінки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG