Доступність посилання

ТОП новини

Члени територіальних виборчих комісій на Львівщині не знають, якого кандидата у президенти вони представляють.


Галина Терещук

Київ, 31 серпня 2004 - Члени територіальних виборчих комісій на Львівщині не знають, якого кандидата у президенти вони представляють. Зазначив голова Львівської обласної громадської організації Комітет виборців України Роман Кошовий. Він заявив, що до списку виборців обов’язково потраплять так звані “мертві душі”, а також люди, які працюють за кордоном.

Представники комітету виборців Львівщині кажуть, що більшість членів територіальних виборчих комісій в області ніколи у них не працювали. Лише 49 осіб мають досвід роботи. Цікаво, що люди, які працювали у ТВК на попередніх парламентських чи президенстьких виборах на цей раз не увійшли до складу виборчих комісій. Переважно членами ТВК є безробітні, пенсіонери та вчителі.

За словами Романа Кошового, керівника Львівського осередку комітету виборців, ці люди не знають законодавство про проведення президентських виборів. У цьому винні штаби кандидатів у президенти, які халатно підійшли до призначення членів виборчих комісій, вважає Роман Кошовий.

Минулого тижня на Львівщині неурядові організації проводили навчання членів виборчих комісій, але у них відмовились взяти участь усі особи, які представляють у комісіях кандидата від влади.

За останні два тижні комітет виборців не зафіксував порушень у роботі комісій в області, але такі факти будуть після 30 вересня, запевняють у комітеті виборців, коли будуть складені списки виборців.

Я запитала у Романа Кошового, якою, на його думку, є сьогодні передвиборча ситуація у регіоні.

Роман Кошовий

Активно ще вона не почалася. Сильно великі випади відносно іншого, там заяви. На жаль, всі вони не підтверджені фактами. Я не бачу жодного судового позову чи заяв, які передані щодо цього. Є заяви виборчих штабів, починаючи від морально-етичних моментів, арештів, побиття агітаторів міліцією, щодо “мертвих душ”, які підписалися за одного з кандидатів. Коли ми звертаємося до цих штабів, то нормальної документальної бази ми не бачимо.

Галина Терещук

Більшість громадян, які звертаються на гарячу телефонну лінію комітету виборців цікавляться адресами, як зазначив пан Кошовий, специфічних штабів кандидатів у президенти Миколи Бойка та Романа Козака ( зауважу, що їхні місцезнаходження наразі невідомі і журналістам ); виборці запитують, як проголосувати у закладах закритого типу, але найчастіше цікавляться процедурою голосування за кордоном.

Для прикладу в Італії, де налічується велика українська громада, при церквах створені асоціації, де можна отримати усю інформацію. Про це мені розповіла одна із заробітчанок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG