Доступність посилання

ТОП новини

«НАША УКРАЇНА» ПРОПОНУЄ ПАРЛАМЕНТУ УХВАЛИТИ ЗАЯВУ ПРО НЕДОПУЩЕННЯ ПРОЯВІВ ФАШИЗМУ В КРАЇНІ.


Фракція «Наша Україна» вимагає від МВС, СБУ і Генеральної прокуратури не допустити сьогодні провокацій з боку Української національної асамблеї біля пам’ятника Тараса Шевченку у Києві і пропонує парламенту ухвалити з цього приводу заяву щодо недопущення проявів фашизму в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив член фракції «Наша Україна» Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ, виступаючи з парламентської трибуни зі спільною заявою фракцій «Наша Україна» і БЮТ. Він підкреслив, що «це їх останній шанс довести, що вони саме правоохоронні органи, а не відділ з питань організацій провокацій у штабі Віктора ЯНУКОВИЧА».

Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ повідомив депутатам про провокації, які готуються сьогодні, зокрема, щодо “факельної ходи членів УНА з антиросійськими, антиєврейськими та фашистськими гаслами, а також з гаслами на лжепідтримку Віктора ЮЩЕНКА”. Він нагадав, що «Наша Україна» уже неодноразово зверталась до Міністерства юстиції та Генпрокуратури щодо заборони антиконституційної діяльності УНА, спрямованої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

«Ні для кого в Україні не секрет, чий вони витвір. Офіс цієї так званої «партії» невипадково розташований фактично у дворі адміністрації Президента», - сказав депутат, додавши: «Високі покровителі ревно захищають своїх підопічних, і це зрозуміло: якщо не буде УНА та “Братства” Дмитра КОРЧИНСЬКОГО, хто ж буде створювати вигідні картинки для «Інтера», «1+1» та УТ-1».

За словами Ю.КЛЮЧКОВСЬКОГО, якщо влада “і надалі культивуватиме і вирощуватиме фашизм в Україні”, «Наша Україна» знайде спосіб «очистити від фашистської нечисті вулиці нашої столиці та інших міст України».

Як повідомляв УНІАН, за словами члена фракції “Наша Україна” Тараса СТЕЦЬКІВА, УНА запланувала провокації 9 вересня. Зокрема, планується провести з''їзд, на якому будуть проголошуватись фашистські та антисемітські гасла, а також гасла на підтримку В.ЮЩЕНКА. Т.СТЕЦЬКІВ не виключив, що на з''їзді УНА пролунають вибухи, в організації яких спробують звинуватити прихильників В.ЮЩЕНКА.

Міністерство юстиції на прохання Державного комітету у справах національностей та міграції готує подання до Верховного Суду України про заборону діяльності УНА.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG