Доступність посилання

ТОП новини

ВІСІМ ХРИСТИЯНСЬКИХ ЦЕРКОВ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЛИ ГРОМАДЯН НЕОДМІННО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ.


Вісім християнських церков України закликають українських виборців неодмінно зробити свій вибір на президентських виборах 31 жовтня.

Про це йдеться у зверненні керівників християнських церков України, оприлюдненому сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«Надійшов встановлений законом час кожному громадянину виконати конституційний обов’язок і через свій голос на виборах визначити подальший шлях розвитку Української держави. Тому, прийшовши на виборчі дільниці,… кожен з нас повинен пам’ятати, що він Богом і Конституцією наділений правом вільного вибору, а отже, повинен вільно, прислухаючись до голосу совісті та відповідно до своїх переконань віддати свій голос», - зазначається у зверненні.

Представники церков також наголошують, що громадяни України мають крім цього гідно прийняти результати виборів і разом з новим Президентом працювати на благо держави. «Особлива відповідальність перед Богом і законом також лежить на тих, хто безпосередньо причетний до виборчого процесу, чиє завдання – зробити все можливе для повної реалізації громадянами України свого права обирати керівника держави», - відзначено у документі.

На прес-конференції представники християнських церков, що підписали звернення, наголосили на необхідності збереження в Україні спокою. «А тому ми переконані, що незважаючи на всі політичні складнощі, пов’язані з виборчим процесом, український народ достойно пройде ще одне випробування своєї гідності мати державну незалежність», - йдеться у зверненні.

Документ підписали керівники Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів, Церкви християн віри євангельської України, Римо-католицької церкви України, Української християнської євангельської церкви, Союзу вільних церков християн віри євангельської України і Братства незалежних церков християн-баптистів.

Як зазначив на прес-конференції прес-секретар Київської патріархії УПЦ КП ігумен Євстратій, зазначений документ є результатом співпраці християнських церков України, яка розпочалася більше року тому.

За словами учасників прес-конференції, у ході виборчої кампанії представники церкви, які є відділеними від держави згідно із законом, акцентують увагу на заохочуванні віруючих до участі у виборах. «Самим фактом звернення ми хочемо показати, що благо України, українського народу є найвищою цінністю, заради якої має відбуватися і політична діяльність, в тому числі виборчий процес. Якщо ми, представники різних церков, можемо спільно говорити про певні проблеми, то тим більше представники різних політичних та економічних поглядів повинні мати спільне бачення того як працювати на благо держави», - наголосив ігумен Євстратій.

Водночас, відповідаючи на запитання УНІАН, учасники прес-конференції визнали, що перебіг виборчого процесу в Україні є досить напруженим і таким, що викликає питання з точки зору дотримання норм християнської моралі. «На жаль, наше суспільство ще не виросло у суспільство громадянське, ще не є суспільством, у якому панують закони не те що християнської любові, а хоча б гуманістичної толерантності, закони демократичного суспільства, коли опонент приймається як опонент, а не як кровний ворог. То, відповідно, ми бачимо, що виборча кампанія має певний напружений розвиток і супроводжується подіями, які сприймаються громадянами різних політичних поглядів по-різному», - сказав ігумен Євстратій.

Він додав, що представники християнських церков – автори звернення сподіваються на природну толерантність і мудрість українського народу, який має обрати своїм Президентом особу, що відповідає його прагненням і баченню майбутнього України.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG