Доступність посилання

ТОП новини

НОВІ ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА МАТИМУТЬ НЕ СТІЛЬКИ ЮРИДИЧНІ, СКІЛЬКИ МОРАЛЬНО-ПОЛІТИЧНІ НАСЛІДКИ – ДЕПУТАТ СТРЕТОВИЧ.


На думку народного депутата України Володимира СТРЕТОВИЧА, оприлюднені екс-охоронцем Президента України Миколою МЕЛЬНИЧЕНКОМ нові фрагменти розмов українського Президента (йдеться про плівки записів, нібито зроблених М.МЕЛЬНИЧЕНКОМ у кабінеті глави держави – УНІАН), не матимуть юридичних наслідків ближчим часом. «Оприлюднене буде мати більше морально-політичний громадський резонанс, ніж правовий», - сказав він.

Як сказав кореспонденту УНІАН у Варшаві голова парламентського комітету по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю В.СТРЕТОВИЧ, Верховна Рада України (не зможе відправити у відставку уряд, очолюваний Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, оскільки парламент навесні цього року підтримав програму діяльності Кабміну, що гарантує йому річний імунітет від відставки.

Голова комітету зауважив, що так само не можна буде притягнути до кримінальної відповідальності чинного президента Леоніда КУЧМУ.

Він сказав, що, згідно з чинним законодавством, плівки можуть бути доказом у справі у разі легального їх здобуття.

Водночас, В.СТРЕТОВИЧ не виключив, що «плівки МЕЛЬНИЧЕНКА» можуть бути використані судом при розгляді справи проти КУЧМИ після президентських виборів. «Суд може розглянути їх достовірність та долучити до розгляду», - сказав він.

Голова спеціальної слідчої комісії парламенту у справі вбивства Георгія Гонгадзе Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО додав, що справи проти КУЧМИ та ЯНУКОВИЧА можуть бути порушені тільки у випадку зміни влади в Україні. «Можна реалізувати (порушити справи) за умови, коли президентом стане кандидат від опозиції», - відзначив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Варшаві колишній охоронець президента України М.МЕЛЬНИЧЕНКО передав В.СТРЕТОВИЧУ та Г.ОМЕЛЬЧЕНКУ копії плівок розмов нібито Леоніда КУЧМИ та Віктора ЯНУКОВИЧА.

М.МЕЛЬНИЧЕНКО вимагає на основі наданих записів відсторонити президента та прем’єра від займаних посад. На переконання екс-охоронця, плівки доводять вину КУЧМИ та ЯНУКОВИЧА, які нібито обговорюють «купівлю» народних депутатів для парламентської більшості.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG