Доступність посилання

ТОП новини

У ХАРКОВІ КАМПАНІЇ "ПОРА!" ЗАБОРОНЕНО АКЦІЮ НА ЗАХИСТ СВОБОДИ ВИБОРУ.


Київський райвиконком м. Харкова заборонив активістам громадянської кампанії "Пора!" проводити сьогодні акцію на захист свободи виборів в Україні.

Як заявив кореспонденту УНІАН один з координаторів кампанії Євген КОТЕНКО, "рішення райвиконкому є незаконним, це не його компетенція, заборонити має лише суд, тому ми ігноруємо дії чиновників". Він повідомив, що сьогодні активісти "Пори!" встановлять два намети поблизу Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого на вулиці Пушкінській на знак протесту "проти свавілля влади". "Ми хочемо захистити таким чином молодь і студентів від того тиску, який чиниться на них", - сказав організатор акції. Він заявив, що "ніхто не має права забороняти студентам робити свій вибір". "А якщо молодь голосує за Віктора ЮЩЕНКА, то нехай змиряться, нам жити у цій країні", - сказав він. Разом з тим, Є.КОТЕНКО не виключив провокацій у ході акцій, оскільки, зазначив він, "ми маємо тривожні сигнали, наших людей затримують, перевіряють".

Сьогодні прес-служба Харківського штабу В.ЮЩЕНКА розповсюдила інформацію керівника штабу, народного депутата України Анатолія МАТВІЄНКА про те, що сьогодні міліція буде провадити дії щодо стримування активності студентів у Харкові. "Як нам повідомили з достовірних джерел, - заявив А.МАТВІЄНКО, - для придушення надмірної активності студентства міліція отримала вказівку при затриманні молодих людей – симпатиків ЮЩЕНКА підкидати їм пакети з білою речовиною, яку будуть розцінювати як наркотики".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG