Доступність посилання

ТОП новини

„Handelsblatt“ заснував видавництво в Україні.


Надія Кандиба

Німеччина, 21 червня 2005 – Український газетний ринок стає дедалі цікавішим і для західних інвесторів. Так оглядачі оцінюють той факт, що віднині в Україні представлено одне з провідних німецьких видавництв „Handelsblatt“. Його однойменна щоденна газета користується великою популярністю серед ділових кіл Німеччини. Як повідомила в Дюссельдорфі прес-служба „Handelsblatt“, німецька компанія заснувала в Україні видавництво, що спеціалізуватиметься на поширенні економічної інформації.

Видавнича група „Handelsblatt“ стала однією з перших у Німеччині, яка вирішила серйозно зайнятися українським газетним ринком. Два роки тому німецьке газетно-журнальне видавництво „Axel Springer“, просуваючись на Схід, обмежилося лише наданням ліцензії на випуск в Україні часопису для автолюбителів „Auto Bild“. „Handelsblatt“ наважився зробити рішучіший крок, заснувавши разом із українською “ІнвестГазетою” видавництво “Економіка” зі штаб-квартирою у Києві. Німцям у цьому підприємстві належить 51 відсоток акцій. Серед інших акціонерів, які також входять до складу правління компанії, – “ІнвестГазета” та чеське економічне видавництво „Economia“.

Пояснюючи інтерес до України, голова правління видавничої групи „Handelsblatt“ Гаральд Мюссе звернув увагу на приналежність цієї країни до визначальних ринків у Східній та Центральній Європі, які бурхливо розвиваються. “Політичні зміни та лібералізація багатьох сфер життя в Україні суттєво підштовхнули її економічний розвиток”, – сказав Мюссе. Він висловив переконання, що за таких умов підприємці потребують об’єктивну та аналітичну економічну інформацію. “Ми бачимо великий потенціал на цьому ринку”, – наголосив Мюссе.

Видавництво “Економіка” випускатиме часопис для ділових кіл та газету з рекламними оголошеннями. Один із керівників “Економіки” Ігор Ляшенко налаштований оптимістично. Він переконаний, що поєднання німецького ноу-хау з чудовими знаннями національного ринку, які мають українські учасники проекту, допоможе “Економіці” отримати великий резонанс.

Видавнича група „Handelsblatt“, яке є дочірнім підприємством штутґартського видавництва „Georg von Holzbrink“, останнім часом активно розширює свої позиції поза межами Німеччини. На чеському та словацькому медійному ринку, що спеціалізується на економічній інформації, німецькому видавництву вже вдалося закріпити за собою провідні позиції. Там його дочірнє підприємство „Economia“ видає щоденну газету та журнали. За короткий час „Handelsblatt“ став лідером також болгарського ринку, заснувавши там на початку цього року видавництво „Economedia AD“.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG