Доступність посилання

ТОП новини

Представники «Нашої України» та 7 інших партій домовилися про створення передвиборчого блоку


Про це повiдомила прес-служба партiї «Наша Україна».

Про це повiдомила прес-служба партiї «Наша Україна».

У перемовинах, окрiм «Нашої України», взяли участь партiя «Вперед, Україна!», Народний Рух України, Українська народна партія, партія «Собор», Християнсько-демократичний союз, партiя «Пора» i Конгрес українських нацiоналiстiв.


«Ми провели черговий етап переговорів про створення широкого блоку на позачергових парламентських виборах», – повідомив лідер блоку «Наша Україна» В''ячеслав Кириленко.

«В усіх учасників переговорів є тверде переконання, що, тільки об''єднавшись, демократичні сили можуть перемогти на позачергових виборах», – заявив В.Кириленко.

Голова партiї «Наша Україна» повідомив, що 7 травня відбудеться зустріч лідерів 8-ми політичних партій, пiд час якої розглядатимуть проект угоди про створення блоку демократичних сил.

4 травня «Наша Україна», УНП, НРУ, УРП «Собор», ХДС, КУН, «Пора» й «Народна самооборона» почали переговори про створення блоку на позачергові вибори Верховної Ради.


А в суботу на прес-конференції лiдерка БЮТу Юлія Тимошенко заявила, що на вибори демократичні сили підуть двома колонами: «Я вважаю, що демократичні сили... дійсно пiдуть на вибори спiльним табором, а те, що вони пiдуть двома блоками, то пiдставою для цього є винятково одна мета – досить велику кількість людей залучити на демократичні позиції й зробити їх членами демократичної команди».

Юлія Тимошенко також вважає, що «вiд дострокових виборiв виграють всi, насамперед народ України, а всi полiтичнi кризи залишаться в минулому».

Водночас лiдерка БЮТ впевнена, що після дострокових виборів конфігурація в парламентi iстотно змiниться: «Бiльшiсть i сили, якими бiльшiсть у парламентi буде представлена, також істотно зміниться. Я впевнена, що парламент буде іншим».

Народний депутат з фракції «Наша Україна» Оксана Білозір в інтерв’ю Радіо Свобода сказала, що розцінює теперішні політичні події в Україні як процес переусвідомлення: «Треба пройти все погане і зрозуміти, чого ми хочемо. Без цього неможливо відшліфувати свою мету. Сьогодні людям потрібна якість, робочі місця, гідна зарплатня, соціальні гарантії. Економіці потрібна ефективність. Політичним партіям і народу потрібна політична свобода».

«Я закликаю людей не боятися змін. Зміни приведуть до якості, до зміни нашого з вами життя. Ось чому парламентські вибори сьогодні є обов’язковими», – наголосила Оксана Білозір.

4 травня Президент Віктор Ющенко і Прем''єр-міністр Віктор Янукович у результаті переговорів домовилися про проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Указом від 26 квітня Віктор Ющенко визнав свій указ про розпуск парламенту від 2 квітня таким, що втратив чинність, знову достроково припинив повноваження Верховної Ради 5-го скликання й призначив позачергові вибори на 24 червня

Матеріали до теми:

• Президент і Прем’єр-міністр України домовилися про дострокові парламентські вибори.

• У Європі вітають домовленість, якої досягли Президент і Прем’єр-міністр України про проведення дострокових виборів.
XS
SM
MD
LG