Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко сьогодні в Брюсселі звернеться за підтримкою до Євросоюзу в питанні вступу України до Світової організації торгівлі


Про це повідомила прес-служба глави держави з посиланням на слова заступника глави президентського Секретаріату Олександра Чалого. За словами заступника глави Секретаріату, під час саміту Президент України має намір пояснити ситуацію щодо проведення в Україні дострокових виборів до Верховної Ради 30 вересня і, зокрема, запросити на них спостерігачів від європейських інституцій. На запрошення Президента Європейської народної партії Вільфреда Мартенса Віктор Ющенко візьме участь у саміті ЄНП, у рамках якого будуть працювати керівники провідних країн ЄС.


Про це повідомила прес-служба глави держави з посиланням на слова заступника глави президентського Секретаріату Олександра Чалого. «Наше завдання під час перебування в Брюсселі – просити підтримки Євросоюзу дати сигнали з боку представників ЄС на робочій групі зі вступу України до СОТ», – сказав Олександр Чалий.

Президент Ющенко раніше заявляв про можливість вступу України до СОТ восени цього року.

Президент України прибув до Брюсселя з одноденним робочим візитом.

За словами заступника глави Секретаріату, під час саміту Віктор Ющенко має намір пояснити ситуацію щодо проведення в Україні дострокових виборів до Верховної Ради 30 вересня і, зокрема, запросити на них спостерігачів від європейських інституцій.

Крім того, Віктор Ющенко планує обговорити питання щодо підписання посиленої угоді між Україною та ЄС, спрощення візового режиму, реадмісії і визнання Голодомору.

Як повідомила прес-служба глави держави, Президент України в Брюсселі проведе зустрічі з Генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним представником ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки Хав''єром Соланою, Головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

На запрошення Президента Європейської народної партії Вільфреда Мартенса Віктор Ющенко візьме участь у саміті ЄНП, у рамках якого будуть працювати керівники провідних країн ЄС.

Матеріал до теми:

• Президент після закінчення кризи знову їде до Брюсселя
XS
SM
MD
LG