Доступність посилання

ТОП новини

СПУ: Позиція частини фракції Партії Регіонів може стати причиною припинення функціонування коаліції


Про це сказано в повідомленні прес-служби СПУ.


Про це сказано в повідомленні прес-служби СПУ: «У заявах окремих представників парламентської фракції Партії регіонів, які опубліковані в ЗМІ, мова йде про небажання їх брати участь у позачерговому засіданні Верховної Ради. У зв’язку з цим фракція соціалістів у парламенті вважає, що перегляд свого ставлення до раніше заявленої ініціативи частиною фракції Партії регіонів може призвести до втрати єдності парламентської коаліції».

Згідно з заявою СПУ, фракція СПУ не виключає, що це може стати причиною припинення функціонування коаліції, тим більше, що це, на думку соціалістів, чи не єдиний правовий спосіб перевести політичні процеси в Україні в конституційне русло.

СПУ припускає, що у випадку проведення позачергових виборів Ради, які фракція соціалістів вважає неконституційними, може сформуватися нова коаліція, до складу якої ймовірно ввійдуть Партія регінов і Блок партій «Наша Україна - Народна самооборона».

Соціалісти ще раз наполягають на проведенні позачергової сесії парламенту до 10 серпня.

Член Партії регіонів Михайло Чечетов повідомив, що у понеділок лiдери фракцiй парламентської коаліції домовилися – не проводити позачергової сесії парламенту, яку на 31 липня скликав Олександр Мороз.

Голова Верховної Ради Верховної Ради V скликання Олександр Мороз видав розпорядження, згідно з яким позачергова сесія Верховної Ради V скликання перенесена на 7-10 серпня. Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

Заплановане на сьогодні проведення позачергової сесії Верховної Ради V скликання не відбудеться.

Представники опозиції вважають заклики Мороза до скликання позачергової сесії – незаконними.

Президент Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що вважає нинішній склад Верховної Ради нелигітимним.

У червні глава держави видав указ про розпуск парламенту на підставі складання повноважень депутатами фракцій БЮТ та «Нашої України».

Дострокові вибори до Верховної Ради мають відбутися 30 вересня.

Матеріали до теми:

• Регіонали «кинули» Мороза? • Позачергова сесія: бути, чи не бути? • Партія регіонів не планує брати участі у позачерговій сесії Верховної Ради, яку скликає спікер Олександр Мороз
XS
SM
MD
LG