Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Україні День жалоби за загиблими на шахті імені Засядька


Відповідний Указ підписав напередодні Президент Віктор Ющенко. Глава держави також вимагає розслідування причин трагедії та покарання винних. За останніми даними, внаслідок вибуху метану на шахті імені Засядька в ніч на неділю загинули 88 шахтарів, доля ще 12 залишається невідомою. 77 тіл загиблих тіл гірників підняли на поверхню. 31 гірник перебуває у лікарні, один – у важкому стані. Уряд України виділив тринадцять з половиною мільйонів гривень для надання допомоги потерпілим і сім’ям загиблих.


Відповідний Указ підписав напередодні Президент Віктор Ющенко.

Глава держави також вимагає розслідування причин трагедії та покарання винних.

Перебуваючи у Донецьку Віктор Ющенко заявив: «Опитано вже більше 20 свідків.Зараз вибираються дані із інформаційної системи, яка працювала в пласті, з точки зору різного фізичного і тевтонічного режимів, що само по собі дасть нові обставини для висновків».

За останніми даними, внаслідок вибуху метану на шахті імені Засядька в ніч на неділю загинули 88 шахтарів, доля ще 12 залишається невідомою. 77 тіл загиблих тіл гірників підняли на поверхню. 31 31 гірник перебуває у лікарні, один – у важкому стані.

Пожежу напередодні ввечері загасили, але невеличкі локальні вогнища й далі спалахують. Втім, голова держкомісії віце-прем’єр Андрій Клюєв твердить, що повторний вибух метану шахті вже не загрожує.

Уряд України виділив 13 з половиною мільйонів гривень для надання допомоги потерпілим і сім’ям загиблих.

США запропонували надати допомогу у здійсненні рятувальної операції на шахті імені Засядька, а також матеріальну допомогу потерпілим.

Масштабні катастрофи на шахті імені Засядька на Донеччині траплялися і раніше. Починаючи з 1999 року, там загинули майже 140 гірників.



Найбільша ж дотепер за всю історію незалежної України аварія сталася в 2000 році на шахті імені Баракова на Луганщині – внаслідок вибуху метану і вугільного пилу там загинули 80 гірників.

Згідно зі статистикою, в Україні на мільйон тон видобутого вугілля приходяться три смерті шахтарів.

Матеріали до теми:

• Вугільна трагедія • Копальня-вбивця імені Засядька • Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості • «Убойна» шахта. Аварія на шахті ім. Засядька може стати найбільшою за всю історію незалежної України • Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах
XS
SM
MD
LG