Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді зареєстрували новий проект постанови про призначення Тимошенко прем’єром


Президент Віктор Ющенко сьогодні вранці знову вніс кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду голови уряду. Сьогодні вранці Верховна Рада так і не змогла відкрити засідання, оскільки представники Партії регіонів заблокували трибуну. Представник БЮТу Олександр Турчинов заявив, що після Коаліція не намагатиметься провести засідання, допоки Партія регіонів блокуватиме трибуну. Коаліція демократичних сил наполягає на голосуванні за прем’єра шляхом або голосування бюлетенями або підняттям рук.


Президент Віктор Ющенко сьогодні вранці знову вніс кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду голови уряду.

Сьогодні вранці Верховна Рада так і не змогла відкрити засідання, оскільки представники Партії регіонів заблокували трибуну.

У перший половині дня представник БЮТу Олександр Турчинов заявив, що після засідання погоджувальної ради, сесія мала б продовжити роботу о 16:00, якщо не буде технiчних i фiзичних перешкод у дiяльностi Верховної Ради.

За словами Турчинова, Коаліція не намагатиметься провести засідання, допоки Партія регіонів блокуватиме трибуну: «Ми не будемо ламати ситуацію, голосувати десь у кулуарах. Ми вимагаємо від наших опонентів не блокувати процес формування демократичного уряду, і дати можливість Голові Верховної Ради спокійно, в межах Регламенту і закону проводити сесійне засідання. Поки вони будуть блокувати, ми не братимемо участь у таких голосуваннях, які можна поставити під сумнів».

Коаліція демократичних сил наполягає на голосуванні за прем’єра шляхом або голосування бюлетенями або підняттям рук.

Представник «Нашої України – Народної самооборони» Роман Зварич повідомив: «Одна із статей, де мова йде про процедурні рішення, дозволяє Верховній Раді перейти на таке голосування і для цього потрібно лише 150 голосів. Я думаю, що ми можемо це застосувати, або іменні бюлетені, або підняття рук».

Натомість опозиція не підтримує такого голосування. Представник Партії регіонів Ярослав Сухий заявив: «Якщо така пропозиція, встати, сісти, то ви собі уявіть таку ситуацію, що ми будемо вимагати, щоб всі послідуючі голосування по законах, внесення змін та доповнень у закон про котів та собак, м’ясо та молоко й інші консерви, так само б ця коаліція голосувала, встав, показався і сів. Ну це ж дурниця, це абсурд».

********* У середу речниця СБУ Марина Остапенко заявила, що спеціальна слідча група Служби безпеки не виявила стороннього втручання в роботу системи для голосування «Рада».

Учора для обрання Юлії Тимошенко прем’єром не вистачило одного голосу. «За» проголосували 225 депутатів. При цьому під час голосування за Тимошенко, за твердженням депутатів від БЮТУ і НУНСу, не спрацювали дві картки для голосування. А під час переголосування – не спрацювала картка одного з депутатів, а спікеру Арсенію Яценюку технічно перешкодив проголосувати депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

Не брали участі у голосуванні три фракції – Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина.

Кандидат на посаду Прем’єр-міністра Юлія Тимошенко у вівторок висловила свою впевненість у формуванні уряду найближчим часом.

Матеріали до теми:

• Сьогодні коаліція знову планує голосувати за Тимошенко-Прем’єра • Одного голосу наразі не вистачило Юлії Тимошенко, щоб стати Прем’єр-міністром • СБУ створила слідчу групу для з’ясування обставин збою системи «Рада» • Чому ВР не проголосувала за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра і як розвиватимуться події далі? • Прем’єр не прем’єр? У вівторок Юлія Тимошенко так і не стала головою українського уряду • Тимошенко не балотуватиметься у Президенти за умови, якщо вона стане Прем’єром
XS
SM
MD
LG