Доступність посилання

ТОП новини
Українські медики стоять на бронетранспортері після того, як вони доправили поранених військовослужбовців до лікарні у підконтрольній Україні Авдіївці, що у Донецькій області. 30 січня 2017 року
Українські медики стоять на бронетранспортері після того, як вони доправили поранених військовослужбовців до лікарні у підконтрольній Україні Авдіївці, що у Донецькій області. 30 січня 2017 року

Авдіївка: вогонь і холод. Живий блог

Обстріли Авдіївки - найгарячішої точки 2017 року - не припиняються. Тому у вівторок, 31 січня, там не зможуть відновити енергопостачання. Авдіївський Коксохімічний завод підтримував тепло в оселях вдень на рівні 15 градусів тепла. В місті організували намети для обігріву.

До Авдіївки почала надходити гуманітарна допомога. Мешканці отримують гаряче харчування та чай. Поліція організувала патрулі для забезпечення у місті порядку. З усієї України в Авдіївку надсилають гуманітарні вантажі.

Влада Донеччини ще вранці вівторка заявила, що готує евакуацію близько 12 тисяч жителів Авдіївки. Для цього підготували 80 автобусів та два приміські електропоїзди. Перших чотирьох осіб із особливими потребами вже вивезли. Утім, до масової евакуації справа не дійшла через те, що режим тиші так і не запрацював.

Бої в Авдіївці спалахнули рано-вранці в неділю і тривають уже третю добу. Сторони звинувачують одна одну. Вперше за тривалий час пошкоджень зазнали житлові будинки. Складна гуманітарна ситуація і в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту.

Окрім того, в окупованому Донецьку знеструмлена шахта імені Засядька. З-під землі евакуювали всіх 203 заблокованих гірників. Підтримувані Росією сепаратисти звинувачують Збройні Сили України в обстрілі шахти. Штаб АТО це відкидає.

19:55 31.1.2017

Ми завершуємо Живий блог щодо загострення в Авдіївці та ситуації на Донбасі загалом.

Коротко про головне:

Наразі Авдіївка готується пережити холодну ніч без централізованого електро- та водопостачання. У місті розгорнули намети для обігріву, де можна підзарядити техніку, поїсти та випити гарячого. Авдіївський коксохімічний завод забезпечує мінімальне виробництво.

Режим тиші в Авдіївці так і не вдалось встановити.

У сусідній, проте непідконтрольній Україні, Ясинуватій – також гуманітарні проблеми.

Не пропустіть наші цікаві відео про те, що стосується Авдіївки

Вогонь і холод. Ситуація в Авдіївці (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

19:44 31.1.2017

19:29 31.1.2017

19:22 31.1.2017

У ЄС закликають до негайного припинення бойових дій на Донбасі

«Посилення боїв навколо Авдіївки упродовж останніх днів, включаючи обстріли з забороненого важкого озброєння, та збільшення кількості нещасних випадків, є серйозним порушенням режиму припинення вогню, визначеного мінськими домовленостями. Це створює смертельний ризик для цивільних. Більше того, останні інциденти спричинили переривання у постачанні базових комунальних послуг місцевим жителям», – заявила 31 січня Майя Коціянчич, речниця голови європейської дипломатії Федеріки Моґеріні.

«Ми, як Європейський союз, закликаємо припинити бойові дії», – наголосила Коціянчич.

ЄС закликає негайно зупинити бої в Авдіївці (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

19:18 31.1.2017
Марина Бондас
Марина Бондас

Німецька скрипалька українського походження Марина Бондас, яка їздить на схід України, щоб доставити гуманітарну допомогу і зіграти концерти для мирних жителів та ураїнських військових, стала свідком обстрілу Авдіївки.

«Там є термінова необхідність в тому, щоб із Донецька перестали «фігачити» «Гради», вибачте! Учора вночі і сьогодні під ранок обстрілювали, на Авдіївку падали гранати, не знаю, де точно. Терміново треба, щоб відновили електрику, але електропроводи – на тому боці, і відновлювати зараз практично неможливо»

Почитайте її повне і емоційне інтерв'ю про Авдіївку тут.

19:12 31.1.2017

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військових поранені, двоє травмовані.

За даними штабу, біля Авдіївки сепаратисти випустили по позиціях військових близько сотні снарядів реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», також застосовували артилерію, танки і міномети.

На маріупольському і луганському напрямках бойовики застосовували міномети по позиціях українських військових у низці населених пунктів, додають у прес-центрі.

Загалом унаслідок обстрілів Авдіївки від неділі, за останніми даними української сторони, загинули шість військових, десятки поранені, і також поранені п'ять мирних жителів.

19:01 31.1.2017

18:56 31.1.2017

На Донеччині Унаслідок артилерійського обстрілу бойовиками Мар’їнки поранена мирна жителька, повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

«У момент розриву снаряда жінка перебувала у дворі приватного будинку на вулиці Тельмана. З осколковим пораненням голови її доправили до лікарні міста Курахове», – йдеться в повідомленні.

18:50 31.1.2017

Організація Об’єднаних Націй в Україні висловлює занепокоєння стрімким погіршенням ситуації у сфері безпеки на сході України.

«Терміново необхідне припинення бойових дій, щоб запобігти подальшій загибелі людей та надати можливість ремонтним бригадам у терміновому порядку відновити критичні основні послуги для сотень тисяч постраждалих цивільних осіб, в умовах сильних морозів, нижче - 10 градусів за Цельсієм», - заявив координатор із гуманітарних питань Ніл Вокер.

Через постійні обстріли, 30 січня Донецька фільтрувальна станція зупинила роботу, залишивши від 15 тисяч до 17 тисяч жителів Авдіївки без водопостачання.

Авдіївка була відрізана від електропостачання 29 січня. Крім того, 30 січня в результаті обстрілу була пошкоджена четверта високовольтна лінія електропередачі до Авдіївського коксохімічного заводу, залишивши його без електроенергії, що в подальшому позначилось на постачанні гарячої води до системи опалення.

18:44 31.1.2017

Представництво США в ОБСЄ: Росія та сепаратисти зініціювали насилля в Авдіївці

18:21 31.1.2017

18:21 31.1.2017

Постійна рада ОБСЄ розпочала термінове засідання щодо ситуації в Авдіївці

18:19 31.1.2017

Генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов в ефірі Радіо Свобода заявив, що місто з теплом, а завод продовжує випускати продукцію.​

«Ми зараз на самостійній генерації – виробляємо близько 5 МВт. Цього вистачає, щоб забезпечити мінімальне виробництво. Частина заводу виведена в консервацію. Продовжуємо працювати і виробляти кокс, щоправда в три рази менше, ніж до обстрілів», – зазначив Муса Магомедов.

Допомагають заводу інші металургійні підприємства України. «Як тільки стало важко, першими до нас звернулися металурги. Чекаємо від них продукти, генератори. Дзвонять запитують, чим допомогти», – розповів Магомедов.

Ні електрики, ні води в місті зараз немає. За його даними, близько двох тисяч жителів вже виїхали з міста.

18:15 31.1.2017

Реакції волонтерів на загострення в Авдіївці

18:06 31.1.2017

В ефірі «Донбас. Реалії» із 6:23 хвилини - цікавий сюжет про ситуацію в Авдіївці від очевидців

17:48 31.1.2017

Реакція соцмереж на загострення на Донбасі

17:38 31.1.2017

17:36 31.1.2017

«Не плачте, всі будете живі і здорові!»

Відео Радіо Свобода з Авдіївки. Погляньте, як зараз живе місто

17:31 31.1.2017

Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації Анатолій Петренко про деталі атак на Збройні Сили України:

«За дві з половиною доби зафіксовано 10 штурмових дій з метою заволодіння позиціями України, покращення тактичного становища незаконних збройних формувань. Всі ці атаки ведуть із застосуванням незаконних видів озброєння», - каже Петренко.

Натомість, сепаратистські медіа звинувачуються Збройні Сили України в тому, що ті, мовляв, дві з половиною тисячі разів порушили режим тиші за добу.

17:24 31.1.2017

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG