Доступність посилання

ТОП новини
Українські медики стоять на бронетранспортері після того, як вони доправили поранених військовослужбовців до лікарні у підконтрольній Україні Авдіївці, що у Донецькій області. 30 січня 2017 року
Українські медики стоять на бронетранспортері після того, як вони доправили поранених військовослужбовців до лікарні у підконтрольній Україні Авдіївці, що у Донецькій області. 30 січня 2017 року

Авдіївка: вогонь і холод. Живий блог

Обстріли Авдіївки - найгарячішої точки 2017 року - не припиняються. Тому у вівторок, 31 січня, там не зможуть відновити енергопостачання. Авдіївський Коксохімічний завод підтримував тепло в оселях вдень на рівні 15 градусів тепла. В місті організували намети для обігріву.

До Авдіївки почала надходити гуманітарна допомога. Мешканці отримують гаряче харчування та чай. Поліція організувала патрулі для забезпечення у місті порядку. З усієї України в Авдіївку надсилають гуманітарні вантажі.

Влада Донеччини ще вранці вівторка заявила, що готує евакуацію близько 12 тисяч жителів Авдіївки. Для цього підготували 80 автобусів та два приміські електропоїзди. Перших чотирьох осіб із особливими потребами вже вивезли. Утім, до масової евакуації справа не дійшла через те, що режим тиші так і не запрацював.

Бої в Авдіївці спалахнули рано-вранці в неділю і тривають уже третю добу. Сторони звинувачують одна одну. Вперше за тривалий час пошкоджень зазнали житлові будинки. Складна гуманітарна ситуація і в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту.

Окрім того, в окупованому Донецьку знеструмлена шахта імені Засядька. З-під землі евакуювали всіх 203 заблокованих гірників. Підтримувані Росією сепаратисти звинувачують Збройні Сили України в обстрілі шахти. Штаб АТО це відкидає.

17:23 31.1.2017

Президент України Петро Порошенко доручив заступнику глави Адміністрації президента Костянтину Єлісеєву негайно винести питання загострення ситуації біля Авдіївки на розгляд Ради безпеки ООН.

За повідомленням, українська сторона звернулась до ОБСЄ, надані відповідні вказівки українським представникам у СЦКК, також дано завдання сьогодні, 31 січня, організувати переговори у складі Тристоронньої контактної групи.

17:19 31.1.2017

У штабі АТО заявляють, що українська сторона вже кілька разів просила про перемир’я, проте обстріли в Авдіївці продовжуються.

«Стріляли і зараз стріляють по Авдіївці. Вже не один раз запрошували перемир’я», – сказав в коментарі Радіо Свобода Леонід Матюхін.

В Донецькій військово-цивільній адміністрації також повідомляють, що станом на 16:00 обстріли Авдіївки з боку проросійських бойовиків не припиняються.

В адміністрації зазначають, що ремонтні бригади не змогли вийти на місце розриву лінії електропостачання.

17:12 31.1.2017

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі 31 січня (карта)

17:08 31.1.2017

Штаб АТО спростовує заяви підтримуваних Росією сепаратистів про те, що це Збройні Сили України обстріляли і тим знеструмили шахту імені Засядька у Донецьку.

Евакуацію гірників із шахти завершено.

Прес-центр АТО спростував заяви про обстріл шахти Засядька (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

17:02 31.1.2017

Ситуація в Авдіївці очима очевидців

16:59 31.1.2017

Представництво України при Європейському Союзі закликало Євросоюз обговорити російську агресію в Авдіївці на засіданні Ради ЄС.

16:56 31.1.2017

Нараду щодо ситуації в Авдіївці провели в Адміністрації президента.

Обговорювали безпекове, гуманітарне, міжнародне питання.

«Наказу не відповідати на знищуючий вогонь немає. Вони мають усі можливості захищатись», - сказав президент Петро Порошенко.

Водночас, вони не завдають ударів по артилерійських розрахунках бойовиків, розміщених у житлових кварталах населених пунктів, додав він.

Він також додав, що зараз (вперше за багато днів) проти цивільного населення та Збройних Сил застосовувались «Гради» та крупнокаліберна техніка.

16:45 31.1.2017

Найцікавіші цитати з програми «Ваша Свобода», присвяченої подіям в Авдіївці.

Римарук:в хімічному цеху коксохіму - вся таблиця Менделєєва,може бути велика екокатастрофа

Чорновіл: з ОБСЄ толку мало, але добре, що є хоч одна організація,яку «та сторона» визнає

Римарук: Якщо місто залишається при мінус 22 на добу, система замерзає, на відновлення треба тижні

Чорновіл: це демонстративна атака, Путін показує силу

Перегляньте випуск, там про все - детальніше

В гостях в Олександра Лащенка були політичний експерт Тарас Чорновіл та Андрій Римарук, волонтер громадської організації «Повернись живим».

16:38 31.1.2017

Попереду у жителів Авдіївки прохолодна ніч. Обстріли не припиняються, і сьогодні не зможуть відновити енергопостачання. Вдень середня температура в домівках була на рівні 15 градусів тепла. Утім, вночі буде холодніше через морози за вікном.

16:37 31.1.2017

Натисніть на фото - вам відкриються більше знімків евакуації гірників із шахти імені Засядька.

Щоденник найкращих фото від сайту Радіо Свобода

16:33 31.1.2017

16:08 31.1.2017

Фактами обстрілів Авдіївки доповнять позов України проти Росії в ООН. Про це на брифінгу в Маріуполі заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Він також не виключає, що ці події не випадково відбуваються саме зараз, коли на території сильні морози.

«25 тисяч людей залишилися без електрики і більш ніж 15 тисяч людей за такої температури залишилися без тепла», - підкреслив Клімкін.

Росія провокує гуманітарну катастрофу в Авдіївці, вважає Клімкін. Він додав, що не давати ремонтувати комунальну інфраструктуру, прирікаючи людей на замерзання, є військовим злочином.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

16:00 31.1.2017

Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання

15:56 31.1.2017

Сьогодні «Ваша Свобода» про Авдіївку.

Учасники програми «Ваша Свобода»: політичний експерт Тарас Чорновіл, Андрій Римарук, волонтер громадської організації «Повернись живим»

Ведучий: Олександр Лащенко.

15:47 31.1.2017

Волонтер Петро Дудник про евакуацію та обстріли

15:38 31.1.2017

Режим тиші встановити остаточно поки не вдається:

15:36 31.1.2017

У Раді Європи стурбовані гуманітарною ситуацією на Донбасі і закликають зупинити бої.

«Я глибоко стурбований новинами на Донбасі і повідомленнями про важкі бої, які призводять до загибелі людей і погіршення гуманітарної ситуації, що впливає на значну кількість цивільних людей, зокрема дітей. Ми особливо стурбовані гуманітарною ситуацією в містах Донбасу, зокрема в Авдіївці. Закликаю всі сторони негайно припинити бойові дії і дотримуватися режиму припинення вогню, як це визначено Мінськими угодами», - сказав генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд

15:34 31.1.2017

15:32 31.1.2017

Жителі Авдіївки координуються у соцмережах та пропонують одне одному допомогу

Error rendering VK.

Error rendering VK.

Error rendering VK.

Error rendering VK.

15:21 31.1.2017

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG