Доступність посилання

ТОП новини

«Чотири прильоти по місту». Наслідки російського обстрілу Харкова 7 квітня (фотосвідчення)

«Всього зафіксовано чотири прильоти по місту. Від одного удару зруйнований приватний будинок… Є поранені внаслідок ракетного обстрілу одного з центральних районів міста», – написав у телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, щодо кількості постраждалих інформацію уточнюють.

Зі свого боку, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зауважив, що внаслідок ударів 7 квітня дві людини звернулися із гострою реакцією на стрес.

«Окупанти вдарили по центральній частині міста. Попередньо: є поранені. Є пошкодження житлової інфраструктури», – написав Синєгубов у телеграмі.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків із С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські сили готують «дуже конкретну і справедливу» відповідь на удари Росії по Харкову і східних регіонах України.

Голова держави написав у телеграмі 7 квітня, що провів із цього приводу розмову з очільником Служби безпеки України Василем Малюком, начальником ГУР Міноборони Кирилом Будановим і міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком.

«Росія ні на хвилину не припиняє свій терор. Працюємо, щоб надати нашим людям надійний захист. Готуємо відповідь для ворога – дуже конкретну і справедливу», – написав Зеленський, не навівши подробиць.

Крім того, президент повідомив про переговори з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і міністром оборони Рустемом Умєровим.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Джерело: Reuters


Форум

XS
SM
MD
LG