Доступність посилання

ТОП новини

Дослідники піддали сумніву те, що коронавірус передається через поверхні


Дезінфекція вулиць у Казахстані. 26 липня 2020 року
Дезінфекція вулиць у Казахстані. 26 липня 2020 року

Якщо на ранній стадії пандемії дезінфекція поверхонь, дверних ручок, магазинних пакунків вважалась обов’язковою для запобігання передачі коронавірусу COVID-19, то тепер дослідники стверджують, що необхідності це робити може і не бути.

Ризик заразитися від частинок коронавірусу, що осідають на поверхнях дуже низький, про це в інтерв’ю виданню NPR розповів мікробіолог американського університету Рутжерс Емануель Голдмен.

«В лікарнях тестували поверхні поблизу пацієнтів з COVID-19 і не виявили заразних вірусів. Вірус дуже вразливий і швидко розпадається в оточуючому середовищі», – стверджує Голдмен.

Кевін Феннеллі, спеціаліст із респіраторних захворювань в Національному інституті здоров‘я США заявив виданню, що дані на підтвердження необхідності дезінфекції поверхонь, щоб запобігти COVID-19, відсутні.

«Розпилюють дезінфектор на вулиці та тротуари, стіни та переходи, але мені наразі невідомі дані, які б вказували, що ми інфікуємось від вірусу, який стрибає із тротуарів», – говорить Феннеллі.

Щоденна дезінфекція вулиць у Тбілісі. Грузія
Щоденна дезінфекція вулиць у Тбілісі. Грузія

Натомість, Феннеллі закликає провітрювати кімнати, а також «використовувати ультрафіолетове антибактеріальне опромінювання», щоб знищити вірус у повітрі приміщень.

Однак, як і раніше, експерти зазначають, що найкращий спосіб захиститись від коронавірусу – це уникати великого скупчення людей, носити маски і мити та дезінфікувати руки.

Нове довкола COVID-19 станом на 28 грудня – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:50 0:00

Читайте ще:

10 досягнень українських науковців у 2020 році: тести на COVID-19, наноантисептик, радіотелескоп та захист садів

Пандемія має й свої позитиви. Чи збережуться вони?​

У США вакцинували перший мільйон людей від COVID-19, і Байдена теж. А що Путін?​

XS
SM
MD
LG