Доступність посилання

ТОП новини

Якими ракетами ЗСУ так точно вражають цілі у Криму?


Якими ракетами ЗСУ так точно вражають цілі у Криму?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:46 0:00

Storm Shadow/SCALP, AMRAAM, Taurus, Sea Sparrow та ATACMS – це ракетне озброєння, яке Україна вже отримала від союзників або ж переговори про його передачу тривають. Також Київ модернізував протикорабельний комплекс «Нептун» та його ракету Р-360.

Очевидно, українська розробка дістає цілей в окупованому Криму. З його допомогою ЗСУ вже знищили на півострові кілька найновіших у російській армії систем ППО С-400 «Тріумф». Можливо також «Нептун» був задіяний і в атаці на штаб ЧФ РФ у Севастополі.

Крим.Реалії поспілкувалися з провідними військовими експертами та фахівцями в авіатехніці. З'ясували для чого потрібний комплекс малого радіусу дії Sea Sparrow і як в операції зі звільнення Криму будуть задіяні ракети AMRAAM. У чому переваги німецької ракети Taurus та чому деякі експерти вважають її ідеальною зброєю для деокупації Криму? Чим британський Storm Shadow відрізняється від французького SCALP і як це озброєння б'є логістикою армії РФ на півострові. Навіщо ЗСУ потрібен американський ATACMS? І чому Керченський міст ключова мета для ЗСУ в операції зі звільнення Криму та можливо у всій війні?

XS
SM
MD
LG